Felipe Scolari uzeo Alberta Parreiru za pomoćnika, dva svjetska prvaka vode Brazil

Srijeda, 28. studenog 2012. 21:20 Napisao/la  SC

Scolari je zamijenio Manoea Menezesa koji je smijenjen u petak

Čovjek koji je cariocama donio posljednji naslov svjetskih prvaka 2002. godine, Luiz Felipe Scolari, vratio se na mjesto sreće. Nakon saž predsjednikom Brazilskog nogometnog saveza Joseom Mariom Marinom iskusni se stručnjak sve dogovorio i prihvatio voditi reprezentaciju domaćina narednoga Svjetskog prvenstva za dvije godine.

Na toj je funkciji Scolari zamijenio Manoea Menezesa koji je smijenjen u petak. Iako se među kandidatima za "Selecao" spominjao i Pep Guardiola očito je prevladao brazilski stav da peterostruki svjetski prvaci na svojoj klupi ne žele stranca, pa je Guardiola i dalje na godišnjem odmoru.

Felipao kako ga zovu u domovini, ove se sezone nije pretjerano proslavio sa Palmeirasom gdje je dobio otkaz u rujnu, a za prvoga suradnika na ovome poslu izabrao je još jednog bivšeg brazilskog izbornika Carlosa Alberta Parreiru, koji je najbolji na svijetu bio 1994. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.