Euro 2024: Portugal deklasirao BiH u Zenici, Nizozemska pobijedila u Ateni

Ponedjeljak, 16. listopada 2023. 22:45 Napisao/la  SC
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Nogometaši Portugala deklasirali su BiH u Zenici, Cristiano Ronaldo i društvo na prepunom Bilinom polju u prvih 45 minuta pet puta su zatresli mrežu domaćina pa onda u nastavku dvoboja malo posustali.

Ronaldo je bio prva zvijezda dvoboja, postigao je i prva dva pogotka na prepunom stadionu, u završnici prvog dijela jedan je gledatelj uspio probiti osiguranje i nasrnuti na portugalsku zvijezdu, ali Ronaldo je vrlo brzo sucu utakmice dao znak da je sve u redu i da se utakmica može nastaviti.

Inače, nakon što je u 5. minuti postigao gol iz kaznenog udarca i proslavio ga na svoj karakterističan način način uz povik "siuuu", a publika je na stadionu uzvratila istom mjerom.

Nizozemska je napravila korak ka direktnom plasmanu na Euro 2024. nakon što je u Ateni pogotkom Virgila van Dijka u 94. minuti svladala Grčku 1:0.

Pobjeda Nizozemska značajna je ako Hrvatska bude završila u dodatnim kvalifikacijama, Nizozemci su mogli biti potencijalni suparnik vatrenima.

Austrija je pobijedila Azerbejdžan (1:0) i potvrdila direktan plasman na Euro, pridruživši se Belgiji, Francuskoj, Portugalu, Španjolskoj, Turskoj i Škotskoj.

Rezultati: Azerbejdžan - Austrija 0:1 (Sabitzer 48-11 m), Belgija - Švedska 1:1 (prekid), BiH - Portugal 0:5 (Ronaldo 5-11 m, 20, Fernandes 25, Cancelo 32, Joao Felix 41). Gibraltar - Irska 0:4 (Ferguson 8, Johnston 28, Doherty 60, Robinson 80), Grčka - Nizozemska 0:1 (Van Dijk 90+4), Island - Lihtenštajn 4:0 (Sigurdsson 22, 49, Finnbogason 44, Haraldsson 63), Luksemburg - Slovačka 0:1 (Duris 77)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.