EREDIVISE PREKINUTA Nizozemska vlada prva u Europi prekinula nogometno prvenstvo

Srijeda, 22. travnja 2020. 08:53 Napisao/la  SC

Fox Sport objavio da će udruzi nizozemskih prvoligaša platiti TV prava za ovu sezonu bez obzira na to hoće li se sezona igrati ili prekinuti.

EREDIVISE PREKINUTA Nizozemska vlada prva u Europi prekinula nogometno prvenstvo

Nizozemska vlada prva je u Europi zaustavila sport do 1. rujna!

Nizozemski premijer Mark Rutte objavio je odluku da su svi sportski događaji u zemlji zabranjeni do 1. rujna, što znači da se Eredivise ove sezone više neće igrati.

- Odluka je bila teška, ali moramo se žrtvovati, rekao je Rutte.

Protiv drastične odluke nizozemske vlade ni UEFA ne može ništa, nizozemski savez (KNVB) prvi među 55 članova UEFA-e mora prekinuti sezonu zbog više sile.

UEFA je u svojem protokolu predvidjela ovakve odluke civilnih vlasti, odluke nizozemske vlade neće ostaviti posljedice na statuse nizozemskih klubova u europskim natjecanjima.

Belgijski klubovi nisu bili u takvoj poziciji kada je sezonu prekinuo belgijski savez, predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin odmah je zaprijetio suspenzijom belgijskih klubova, pa se savez predomislio i poništio odluku.

Nizozemski savez sada mora odrediti kriterije prema kojemu će odrediti poredak i sedam predstavnika u europskim natjecanjima.

Zanimljivo, Fox Sport je prije nekoliko dana objavio da će udruzi nizozemskih prvoligaša platiti TV prava za ovu sezonu bez obzira na to hoće li se sezona igrati ili prekinuti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.