Gareth Southgate nastavio trendove koje je nametnuo Carlo Ancelotti u Ligi prvaka

Petak, 12. srpnja 2024. 10:48 Napisao  I. V.

 Real Madrid postao europski prvak iako su nakon utakmica protiv Manchester Cityja i Borussije Dortmund svi više hvalili igru poraženih momčadi

Gareth Southgate nastavio trendove koje je nametnuo Carlo Ancelotti u Ligi prvaka

Gareth Southgate prije početka EP-a rekao je sljedeće:

- Ako ne osvojimo turnir, vjerovatno neću biti ovdje. Tako da je ovo vjerovatno posljednja šansa. Polovica izbornika napusti reprezentacije nakon ovakvih turnira, to je priroda posla, rekao je Southgate.

Engleski mediji javljaju da je savez (FA) donio odluku da Southgate ostaje izbornik bez obzira na ishod finalne utakmice protiv Španjolske.

Southgateu ugovor istječe u prosincu, savez je već pripremio novi ugovor.

Engleska u nedjelju igra drugi put uzastopno u finalu Europskog prvenstva.

Prije četiri godine Italija je na Wembleyju postala europski prvak nakon boljega izvođenja jedanaesteraca od Engleza.

Southgate je tijekom turnira u Njemačkoj trpio žestoke kritike zbog načina igre, većina javnog mnijenja  uključujući brojne stručne komentatore smatra da  engleska reprezentacija prenaglašeno igra destruktivni nogomet s obzirom na pojedinačnu kvalitetu.

Na kraju se pokazalo da je Southgate nastavio trend koji je u Ligi prvaka nametnuo Carlo Ancelotti, Real Madrid postao je europski prvak iako su nakon utakmica protiv Manchester Cityja i Borussije Dortmund svi više hvalili igru poraženih momčadi.

Isti od prve utakmice na EP-u propituju Southgateovu metodologiju uspjeha, još uvijek im nije jasno kako je Engleska u polufinalu uspjela pobijediti Nizozemsku bez Judea Bellinghama.

Jedan od favorita za dobitnika Zlatne lopte bio je samo nazočan u Dortmundu, gdje je bez posebnog učinka na terenu svjedočio još jednom uspjehu momčadi u kojoj su svi igrači toliko podređeni rezultatu da ne igraju nego odrađuju nogomet.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.