Dolazi financijski fair-play, UEFA i Europska komisija uskladili propise sa zakonima EU

Srijeda, 21. ožujka 2012. 15:49 Napisao/la  SC

UEFA i Europska komisija zatvorili su sve pravne rupe u financijskom fair-playu koje bi eventualno klubovi mogli pokušati iskoristiti

UEFA i Europska komisija zatvorili su sve pravne "rupe" u financijskom fair-playu koje bi eventualno klubovi mogli pokušati iskoristiti. U srijedu su dvije organizacije izdale zajedničko priopćenje u kojem je naglašeno da je financijski fair-play usklađen s europskim zakonima, te je otklonjena svaka mogućnost eventualne tužbe. Financijski fair-play zapravo je princip kojega je UEFA odlučila uvesti kako bi stala na kraj klubovima koji troše puno više od onog što zarađuju od aktivnosti vezanih uz nogomet, a on bi trebao zaživjeti od sezone 2013./2014. Sankcije za nepoštivanje provodit će se sezonu kasnije, a UEFA smatra da su klubovi imali dovoljno vremena za prilagodbu.

- Potvrđujemo da smo se sve uskladili s europskim zakonima, rekao je Michel Platini, predsjednik UEFA-e.

- Podržavamo želju UEFA-e da klubovi posluju unutar svojih objektivnih mogućnosti i mislimo da je to temelj za financijski stabilnost nogometa, rekao je Joaquin Almunia, potporedsjednik Europske komisije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.