Crvena zvezda - Partizan: Ozlijeđeno 35 policajaca, 45 osoba privedeno zbog nereda

Subota, 25. travnja 2015. 23:50 Napisao/la  SC

Utakmica 24. kola: Crvena zvezda - Partizan 0:0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije objavilo je priopćenje da je tijekom 148. "večitog" derbija izmedju Crvene zvezde i Partizana lakše ozlijeđeno 35 policajaca i da je policija privela 41 osobu.

Utakmica je počela sa skoro 45 minuta zakašnjenja zbog nereda navijača na stadionu Rajko Mitić. Prvo su se sukobili navijači Zvezde i Partizana na istočnoj tribini, gađali su se stolicama i bakljama. Policija je ušla na tribinu i razdvojila ih, a nakon toga navijači Zvezde sukobili su sa policijom, koju su gađali bakljama i stolicama.

 

Pronađena je veća količina pirotehničkih sredstava na južnoj tribini stadiona, a po završetku utakmice i kod još pet osoba na severnoj tribini.

- Samo pukom srećom i pravovremenom reakcijom pripadnika MUP-a tokom današnjih nereda u Beogradu nije bilo ljudskih žrtava. Poražavajuća je činjenica da se danas, osam godina kasnije, ponovila gotovo identična scena onoj kada je navijač Uroš Mišić bakljom zapalio pripadnika policije. I danas je jedan naš kolega zadobio opekotine po licu, dok je drugi kolega zadobio dva uboda nožem u ruku, navodi se u priopćenju sindikata policije.

Inače, "večiti derbi" završio je bez golova, zbog lošeg osvjetljenja veći dio utakmice pred 45.000 gledatelja odigran je u polumraku! Nakon 24. kola Partizan (57) ima pet bodova prednosti ispred Zvezde.

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Kovačević, Lazović, Stojanović (66 Ristić), Katai, Jović (90 Orlandić), Parker (83 Bosančić)

PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov, Drinčić, Brašanac (88 Marković), A. Živković, Babović, S. Ilić (73 Šaponjić), Grbić (93 Ninković)

Pogledajte sukob navijača Partizana i policije

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.