Cristianu Ronaldu prijeti suspenzija zbog financijskih malverzacija Juventusa

Četvrtak, 26. siječnja 2023. 11:10 Napisao/la  SC

Iako državno tužiteljstvo ističe da Ronaldo ništa nije potpisao, portugalska zvijezda svjesno je pristala na financijsku malverzaciju

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Vijest iz Italije zatekla je nogometne funove u Saudijskoj Arabiji!

Euforija oko dolaska Cristiana Ronalda još se nije stišala, a iz Europe stiže zabrinjavajuća medijska spekulacija da bi Ronaldo mogao biti suspendiran zbog financijskih malverzacija u Juventusu.

Kao što je poznato, Ronaldo ima zapaženo mjesto u istrazi zbog lažiranju poslovnih knjiga, bivša uprava samo je u razdoblju od 2018. do 2020. godine lažno prikazala oko 100 mil. eura platnog prometa.

Iako Ronaldo tvrdi da nije upleten u lažiranje te da mu Juventus duguje oko 20 mil. eura plaće, državno tužiteljstvo procesuira igrače koji su pristali primati plaću na crno kao Ronaldo.

U jeku krize zbog pandemije, Ronaldo je formalno pristao na smanjivanje plaće, ali se usmeno dogovorio da mu Juventus razliku isplati na crno kada se za to steku uvjeti.

Iako državno tužiteljstvo ističe da Ronaldo ništa nije potpisao, portugalska zvijezda svjesno je pristala na financijsku malverzaciju.

Nije realno očekivati da će državno tužiteljstvo podignuti optužnicu protiv Ronalda, ali Portugalcu prijeti kazna UEFA-e ako se dokaže da je sudjelovao u malverzacijama.

Disciplinski pravilnik UEFA-e jasno propisuje stegovne mjere u ovakvim slučajevima, suspenzija od mjesec dana najblaža je kazna koju Ronaldo može očekivati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.