THE BEST

Ronaldo najbolji nogometaš na svijetu

Ponedjeljak, 23. listopada 2017. 22:11 Napisao/la  SC

Modrić treći put u najboljoj momčadi na svijetu

Ronaldo dobio trofej The Best
Ronaldo dobio trofej The Best

Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim nogometašem na svijetu drugu godinu zaredom!

Napadač Real Madrida i porugalske reprezentacije na svečanosti u Londonu dobio je nagradu "The Best", koju FIFA prvi dodjeljuje pod tim imenom nakon što je zajedno s France Footballom dodijeljivala Ballon d'Or.

Ronaldo je bio nominiran zajedno s Leo  Messijem i Neymarom, koji su morali priznati da je 2016. godina bila njegova.

Naboljega su proglasili Maradona i Ronaldo, ali pravi i jedini.

Luka Modrić uvršten je u najbolju momčad na svijetu u sezoni 2016/17.

Hrvatski reprezentativac  treći put zaredom našao se među najboljim igračima na svijetu, dok su Ronaldo i Messi u najboljoj momčadi po 11. put.

Najbolja momčad svijeta igra u sljedećem sastavu: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo, Kroos, Modrić, Iniesta, Neymar, Messi i Ronaldo.

Najviše glasova od 26,622 profesionalna nogometaša iz 71 države dobio je Lionel Messi. Osam igrača od prošle sezone je među najboljima i ove sezone, Buffon, Bonucci i Neymar zamijenili su Neuera, Piquea i Suareza.
 
 Zinedine Zidane proglašen je trenerom godine, Gigi Buffon najbolji je vratar,  najljepši postigao je Giroud.

Za najbolju igračicu svijeta u protekloj sezoni proglašena je Nizozemka Lieke Martens, najbolja trenerica u ženskom nogometu je izbornica nizozemske reprezentacije Sarina Wiegman.

 Nagradu za fair-play dobio je Francis Kone, koji je u veljači ove godine spasio život igraču Bohemiansa, Martinu Berkovcu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.