FINALE COPA LIBERTADORESA

Corinthians prvi put stigao do naslova

Četvrtak, 05. srpnja 2012. 09:20 Napisao/la  SC

Corinthians - Boca Juniors 2:0. Pogotke vrijedne titule postigao je Emerson

Nogometaši brazilskog Corinthiansa osvojili su najjače južnoameričko klupsko natjecanje Copa Libertadores nakon što su uzvratnoj utakmici finala pobijedili argentinski Bocu Juniors 2:0. Brazilski prvak u drugom je poluvremenu okrunio svoju terensku nadmoć i golovima Emersona prvi puta u povijesti postao kontinentalni klupski prvak.

Emerson je prvi gol postigao u 54. minuti nakon što je odlično prihvatio asistenciju Danilla i krasnim poluvolejem donio prednost brazilskom prvaku. Pitanje pobjednika odlučeno je 18 minuta prije kraja kada je Emerson iskoristio katastrofalnu pogrešku braniča Boce Juniors Rolanda Schiavija i postavio konačan rezultat. Corinthians je osvajanjem Cope Libertadores izborio i nastup na Svjetskom klupskom prvenstvu koje će se u prosincu održati u Japanu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.