Copa America: Venezuela s igračem manje nije izdržala protiv Perua, sve momčadi poravnate u skupini C

Petak, 19. lipnja 2015. 03:42 Napisao/la  SC

Skupina C, 2. kolo: Peru - Venezuela 1:0

Copa America - skupina C, 2. kolo

PERU - VENEZUELA 1:0

Estadio Elias Figueroa, Valparaiso. Gledatelja 20.000

Sudac: Raul Orosco (Bolivija)

Strijelac: 1:0 Pizarro (72)

Žuti kartoni: Ballon, Lobaton, Guerrero (Peru), Cichero (Venezuela)

PERU: Gallese 6 - Advincula 6, Zambrano 6, Ascues 5.5, Vargas 6 - Lobaton 5 (46 Reyna 5.5), Ballon 5.5, Cueva 5.5 (84 Hurtado -), Sanchez 6 - Guerrero 6, Pizarro 6.5 (89 Yotun -)

VENEZUELA: Baroja 5.5 - Rosales 5.5, Vizcarrondo 6, Tunez 6, Amorebieta 6 - Rincon 5.5, Seijas 5 (82 Miku -), Vargas 6 (38 Cichero 5), Arango 5.5 (73 Martinez -), Guerra 5 - Rondon 5

Prošle večeri Kolumbija je minimalno svladala Brazil, sada je isto to učinio Peru protiv Venezuele pa nakon dva kola sve momčadi u skupini C imaju po tri boda. Potencijalno će ispasti samo posljednjeplasirana momčad, moguće i predzadnja ukoliko bude najlošiji trećeplasirani sudionik Copa Americe iz tri skupine. Pogotkom Claudia Pizarra momčad Perua napravila je ono što je željela uoči susreta posljednjeg kola protiv Kolumbije.

{jb_blackbox-right}Skupina C, 2. kolo
Brazil - Kolumbija 0:1
Peru - Venezuela 1:0
Poredak: Peru, Brazil, Venezuela i Kolumbija po 3 boda{/jb_blackbox-right}

Svoju blagu dominaciju na utakmici Peru može zahvaliti njihovim protivnicima. Naime, Venezuela je od 29. minute igrala s igračem manje nakon što je izravni crveni karton nakon okršaja za Guerrerom dobio Amorebieta. Venezuelanski lijevi bek najprije ga je nepropisno povukao, što bi možda i moglo proći kao blaža opomena, no onda ga je u povratku na svoju polovicu nagazio. Bolivijski sudac Orosco nije imao dojam da se radilo o nehotičnom startu, nije mu bilo preostalo ništa drugo no da Amorebietu pošalje u svlačionicu.

Peruanska dominacija bila je blaga i bezopasna po protivnike. Od dvanaest udaraca na njihova vrata, samo je jedan, završio u okviru gola, a taj je bio koban. Igrala se 72. minuta kad je Cueva uzeo loptu na dvadesetak metara od vrata i poslao je prema Guerreru. Ona se od noge Rincona odbila ravno pred Pizarra koji je zakucava pored nemoćnog Baroje za konačnih 1:0. Silovit je bio udarac bivšeg napadača minhenskog Bayerna, od prečke je lopta otišla u gol.

Isključenje Amorebiete, dotad jednog od boljih igrača Venezuele kao i kiks požrtvovnog Rincona kod jedinog pogotka na utakmici u mnogome su usporavali njihovu igru. Na lijevom beku zaigrao je Cichero, starter iz prvog kola protiv Kolumbije koji se nije iskazao, a da stvar bude još tragičnija, morao je izaći Vargas koji je dotad bio motor igre Venezuele iza leđa isturenog Rondona. Iskusni Arango za ovu je utakmicu bio nešto povučeniji, prostor uz Guerrera dobio je Pizarro i iskoristio ga na najbolji mogući način.

Iako tanašna što se efikasnosti, ali i same opasnosti po golove tiče, utakmica je bila puna oštrih startova kod obiju momčadi. Sudac Orosco kartonima je kažnjavao samo one najčvršće.

U trećem kolu Brazilci će igrati protiv Venezuele dok će Peruanci pokušati napraviti podvig i pozitivnim rezultatom protiv Kolumbije ostati u natjecanju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.