Copa America: Brazil u sudačkoj nadoknadi slomio otpor Perua, Venezuela iznenadila Kolumbiju na otvaranju

Nedjelja, 14. lipnja 2015. 23:09 Napisao/la  SC

Skupina C, 1. kolo: Kolumbija - Venezuela 0:1, Brazil - Peru 2:1

Copa America - skupina C, 1. kolo

KOLUMBIJA- VENEZUELA 0:1

Estadio El Teniente, Rancagua. Gledatelja 14.000

Sudac: Andres Cunha (Urugvaj) 6

Strijelac: 0:1 Rondon (60)

Žuti kartoni: Sanchez, Zapata, Rodriguez (Kolumbija), Seijas, Amorebieta, Lucena, Vizcarrondo (Venezuela)

KOLUMBIJA: Ospina 6 - Zuniga 5, Zapata 5.5, Murillo 5.5, Armero 5.5 (82 Martinez -) - Cuadrado 5.5, Sanchez 5.5 (63 Cardona 6), Valencia 5.5, Rodriguez 5 - Bacca 5 (72 Gutierrez 5.5), Falcao 5

VENEZUELA: Baroja 6.5 - Rosales 6, Vizcarrondo 6.5, Tunez 6, Amorebieta 5.5 - Rincon 5.5, Seijas 6 (74 Lucena -), Arango 6 (86 Cichero -) - Guerra 6, Vargas 5.5 (80 Gonzalez -) - Rondon 6.5

Nogometaši Venezuele potpisuju prvo veće iznenađenje na ovogodišnjem kontinentalnom natjecanju za reprezentacije iz Južne Amerike. U Rancagui, na jednom od najmanjih stadiona domaćina čileanskog turnira izabranici Noela Sanvicentea svladali su četvrtfinaliste prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva, momčad Kolumbije rezultatom 1:0.

Skupina C, 1. kolo
Kolumbija - Venezuela 0:1
Brazil - Peru 2;1
Poredak: Venezuela i Brazil 3, Peru i Kolumbija bez bodova

Trenutak odluke dogodio se točno pola sata prije kraja utakmice. Rosales je s lijeve strane izveo aut, lopta je došla do Aranga koji je prebacio do Guerre. Lijevi bočni Venezuele svojom je glavom uposlio Rondona, napadač Zenita je pak također glavom neobranjivo pogodio za 0:1.

Bili su uzaludni svi kolumbijski pokušaji kada napadači i cijela prednja linija koja je uključivala ofanzivce Cuadrada i Jamesa Rodrigueza nije imala svoju večer. Iza udarnih igala Bacce i Falcaa smjestili su se Chelseajev i Realov krilni napadač, svi su zajedno bili u većem dijelu utakmice odsječeni od ostalih suigrača.

Tek dva udarca u okvir uputili su igrači Josea Pekermana na čitavom susretu. Oba su se dogodila u istoj akciji u tijeku 79. minute. Najprije je iz daljine zaprijetio James Rodriguez, potom je probao i Cardona no oba je udarca ukrotio Baroja. Baroja je udarac Cardone odbio u korner, na drugoj je stativi blizu lopte i pogotka bio Zuniga.

U prvom poluvremenu bilježiti se može tek po jedna prilika sa svake strane. Nakon kombinacije Aranga s Vargasom udarac ovog potonjeg dobro je obranio Ospina, dvije minute kasnije nakon njegovog ispucavanja do lopte je stigao Falcao čiji pokušaj loba odlazi preko gola.

Kolumbijcima se poraz od Venezuele dogodio uoči nastupa protiv Brazila u drugom kolu skupine C. Neefikasnost, bezopasnost po protivnička vrata, manjak ideja i kreacije, sve su to osobine koje Kolumbija dugo nije pokazala.

---------------------------------------------

BRAZIL - PERU 2:1

Estadio Municipal, Tamuco. Gledatelja 18.000

Sudac: Roberto Garcia (Meksiko) 6

Strijelci: 0:1 Cueva (3) 1:1 Neymar (5) 2:1 Douglas Costa (90+2)

Žuti kartoni: Neymar, Filipe Luis (Brazil), Guerrero, Vargas (Peru)

BRAZIL: Jefferson 6 - Dani Alves 6, Miranda 5.5, David Luiz 5.5, Filipe Luis 6 - Fernandinho 5.5, Elias 5.5 - Willian 6 (87 Everton -), Fred 5.5 (75 Firmino -), Neymar 7.5 - Diego Tardelli 5.5 (66 Douglas Costa 6.5)

PERU: Gallese 6 - Advincula 6.5, Zambrano 5.5, Acues 5.5, Vargas 6 (88 Yotun -) - Ballon 6, Lobaton 5.5 - Farfan 6 (83 Carrillo -), Sanchez 5.5, Cueva 7 (82 Reyna -) - Guerrero 6

Jednom je zabio, jednom je Neymar asistirao na početku Copa Americe za svoj Brazil. Iako je dojam da je Dungina momčad utakmicu prvog kola skupine C protiv Perua odigrala sa sedamdesetak posto snage, bodovi se pišu unatoč lošm otvaranju utakmice. Peruanci su mogli doći do boda, nepune dvije minute trebalo je izabranicima Ricarda Garce do velikog iznenađenja kontra polufinalista lanjskog Svetskog prvenstva.

Brazilska obrana, točnije nesrpretni David Luiz krivac je za vodstvo Perua već u trećoj minuti. Branič PSG-a loše je jednu loptu pred svojim šesnaestercem vratio za svog vratara Jeffersona. Ovaj je to još gore ispucao, samo u noge natrčalog Cueve koji iz blizine zakucava za 0:1. Skupina u kojoj ne netom prije Kolumbija izgubila od Venezuele bila je tada označena skupinom smrti za favorite, no jedan se ubrzo uspio vratiti.

Igrala se tek peta minuta kada je Brazil izjednačio. Dani Alves, španjolski i europski prvak s Barcelonom te igrač koji je na ovogodišnje izdanje Copa Americe stigao kao rezerva za ozljeđenog Danila filigramski je točno centrirao loptu na koju je u punom trku natrčao Neymar i glavom je pogodio za izjednačenje.

Neymar je i u 11. minuti oprobao svoj udarfac koji je tada loptu bio poslao kraj gola Gallesea, a priliku je imao u četiri minute kasnije nakon kombinacije s Tardellijem, najisturenijim brazilskim napadačem. Udarac mu je na gol-crti blokirao Ballon.

U 15. minuti pokušao je za Peru ponovno Cueva no Jefferson je obranio njegov pokušaj. Pet minuta kasnije Alves je opet centrirao za Tardellioja koji puca glavom preko gola, a do poluvremena momčadi su imale još po jednu priliku. Lobaton (39) tjera Jeffersona na novu obranu, kao i Filipe Luis dvije minute kasnije nakon vrlo lijepog Neymarovog dodavanja.

Peruanci ništa nisu mijenjali sve do posljednjih deset minuta. Držali su bod i unatoč tome što je Brazil bio bolji. U 53. minuti Neymar je iz koraka, s ruba kaznenog prostora pogodio gredu. U 69. minuti Neymar upošljava Williana a čisti gol za Brazil tijelom je spriječio Zambrano.U 75. minuti pokušao je Douglas Costa a u 90. Neymarov udarac odlazi kraj gola.

Konačan rezultat postavljen je u drugoj minuti sudačke nadoknade. Neymar lijepo pronalazi Douglasa Costu a peruanska obrana ostaje nemoćna za konačnih 2:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.