Copa America: Peru hat-trickom Paola Guerrera prošao Boliviju i plasirao se u polufinale

Petak, 26. lipnja 2015. 03:31 Napisao/la  SC

Susret četvrtzavršnice: Bolivija - Peru 1:3. Peruanci su očarali igrom, kombinatorikom i lijepim potezima uz prikazanu efiikasnost stoga je njihova pobjeda potpuno zaslužena.

Copa America - susret četvrtzavršnice

BOLIVIJA - PERU 1:3

Estadio Municipal, Temuco. Gledatelja 18.000

Sudac: Wilmar Roldan (Kolumbija)

Strijelci: 0:1 Guerrero (20) 0:2 Guerrero (23) 0:3 Guerrero 74) 1:3 Martins (84-11m)

Žuti kartoni: Bejarano, Escobar, Pedriel, Martins (Bolivija), Advincula, Gallese, Yotun, Reyna (Peru)

BOLIVIJA: Quinonez - Zenteno, Coimbra, Raldes - Hurtado (46 Escobar), Chumacero, Bejarano, Smedberg, Morales (46 Lizio) - Martins, Pena (68 Pedriel)

PERU: Gallese - Advincula, Zambrano, Ascues, Vargas - Farfan (77 Hurtado), Yotun, Retamoso, Cueva (82 Reyna) - Pizarro (66 Carrillo), Guerrero

Nogometaši Perua drugi su sudionici polufinala 44. izdanja prvenstva Južne Amerike. U Temucu su zahvaljujući hat-tricku iznimno raspoloženom Paolu Guerreru svladali Boliviju i tako prošli među četiri najbolje momčadi na Copa Americi. Peruanci su očarali igrom, kombinatorikom i lijepim potezima uz prikazanu efiikasnost stoga je njihova pobjeda potpuno zaslužena. Sve što je Bolivija uspjela napraviti jest realizirati kaznheni udarac onda kad je već pitanje pobjednika bilo riješeno.

Četvrtfinale:
Čile - Urugvaj 1:0
Bolivija - Peru 1:3
Argentina - Kolumbija (27.6 - 01.30)
Brazil - Paragvaj (27.6 - 23.30)

Boliviji se nije odveć isplatila igra s petoricom odostraga kada se brane, pokazat će se ključno njihovo nedupliranje bokova. Počele su stoga prijetnje peruanskog sastava vrlo rano, Guerrero je imao dosta mjesta u srcu kaznenog prostora. Križanja s Pizarrom u potpunosti su uneredila obranu Bolivije. U 9. minuti već je Guerrero prvi put pucao, tada preko vrata.

Uslijedila je dupla paljba strijelca hat-tricka na utakmici. Bolivija je nestala s terena u rasponu od 20. do 23. minute. Za prvi peruanski pogodak s lijeve je strane na peterac loptu ubacio Juan Vargas, idealno u prostor za dvojicu napadača. Pizarro je odvukao dvojicu, Coimbra je zakasnio pokriti Guerrera i ovaj je zabio za 0:1.

Polufinale:
Čile - Peru (30.6 - 01.30)
QF3 - QF4 (1.7 - 01.30)

Samo tri minute kasnije prednost Peruanaca već je bila udvostručena a bolivijski vratar Quinonez ponovno savladan. nakon jednog opasnog bolivijskog ubačaja iz slobodnog udarca Paragvajci preko nekolicine igrača vuku brzu kontru, ponovno preko lijeve strane. U dijagonalnoj kretnji Cueva odlično ubacuje u prostor za Guerrera, a Quinonez ne istrčava najbolje - 0:2.

Nedugo nakon drugog pogotka Bolivija je prvi i zapravo jedni put zaprijetila u prvom dijelu. Morales je pucao iz velike daljine preko gola. Dovoljno to govori o nadmoći Perua na susretu kojeg su kontrolirali od prve do posljednje minute. Peruanci su preko Farfana na odmor mogli i s tri gola prednosti no njegov je udarac u sudačkoj nadoknadi odsjeo na gredi.

Niti dvije zamjene na poluvremenu momčadi Bolivije nisu donijele nikakve promjene na bolje. U 74. minuti primili su jeftin pogodak za 0:3. U bezazlenoj situaciji pred svojim golom Bejarano je dao loptu u noge Guerreru kojem nije preostalo ništa drugo nego završiti akciju na pravi način i postići hat-trick.

Kao utješna nagrada Boliviji je poslužio kazneni udarac kojeg je Raldes iznudio nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio Reyna. Egzekutor je bio Martins za konačnih 1:3.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.