Copa America: Drugo kolo skupine A donijelo čak 11 golova, mnoga pitanja glede prolaska dalje ostala otvorena

Utorak, 16. lipnja 2015. 04:39 Napisao/la  SC

Skupina B, 2. kolo: Čile - Meksiko 3:3, Ekvador - Bolivija 2:3

Iza 44. izdanja turnira posvećenog južnoameričkim nogometnim reprezentacijama početak je drugog kola. Utakmice koje su se po hrvatskom vremenu igrale u noći s ponedjeljka na utorak ponudile su čak jedanaest golova ali otkrile su odgovore na vrlo malo pitanja. Jedino što je poznato jest to da je domaćin turnira Čile osigurao minimalno treće mjesto uoči posljednjeg kola skupine. Hoće li domaćinima ono biti dovoljno za prolaz ostaje za vidjeti. Očekuje ih dvoboj s Bolivijom koja je ubilježila prvu pobjedu na Copa Americi od 1990. godine.

Skupina B, 2. kolo
Čile - Meksiko 3:3
Ekvador - Bolivija 2:3
Poredak: Čile i Bolivija 4, Meksiko 2, Ekvador bez bodova

Bolivijanci su na poluvremnu protiv Ekvadora imali vodstvo od 3:0. Bilo je svega u tom prvom dijelu, Ekvador se mogao vratiti, imao je i jedanaesterac kojeg je Enner Valencia prvotno zabio, ali ga je potom zbog preuranjenog utrčavanja njegovog igrača u kazneni prostor morao ponoviti. Drugi je udarac obranio Quinonez, junak bolivijske pobjede. Još je nekoliko prilika do trećeg bolivijskog gola imao Ekvador, no onda je Martins Moreno iskoristio kazneni udarac za 0:3. Ekvadorci se nisu uspjeli vratiti pa tako nakon dva kola i dalje nemaju niti boda na svom kontu. U posljednjem kolu igrat će protiv Meksika.

Meksikanci su ti koji su u tijeku prvog dijela dvaput vodili. Nakon što je Vuoso zabio za 0:1, trebalo je proći tek nekoliko desetaka sekundi do izjednačenja Vidala. U 29. minuti zeleni su opet poveli preko Jimeneza, no do odmora je baš na Vidalovo proigravanje pogodio Vargas. Vidal je sudjelovao i kod trećeg gola, štoviše sam ga je i potpisao nakon uspješno izvedenog kaznenog udarca u 55. minuti. Bod Meksiku svojim drugim pogotkom donio je Vuoso samo jedanaest minuta kasnije.

Čile i Bolivija imaju po četiri boda, pobjednik te utakmice sigurno će odnjeti prvo mjesto u skupini A dok poraženi ima 99-postotne šanse da će s četiri boda uspjeti proći i kao eventualna trećeplasirana momčad. Meksikancima će nakon dva remija trebati pobjeda protiv Ekvadora za siguran prolaz (s drugog ili trrećeg mjesta), dok bi Ekvador i u slučaju pobjede nad Meksikom u zadnjem kolu mogao imati problema oko prolaska dalje s trećeg mjesta.

Copa America - skupina A, 2. kolo

EKVADOR - BOLIVIJA 2:3

Estadio Elias Figueroa, Valparaiso. Gledatelja 20.500

Sudac: Joel Aguilar (El Salvador)

Strijelci: 0:1 Raldes (5) 0:2 Smedberg (18) 0:3 Martins (43-11m) 1:3 Valencia (48) 2:3 Bolanos (81)

Žuti kartoni: Quinonez, Erazo (Ekvador), Zenteno, Hurtado, Quinonez (Bolivija)

EKVADOR: Dominguez - Paredes (86 Angulo), Achilier, Erazo, Ayovi - Noboa, Quinonez (46 Cazares) - Martinez (46 Ibarra), Bolanos, Montero - Valencia

BOLIVIJA: Quinonez - Hurtado, Raldes, Zenteno, Morales - Smedberg, D. Bejarano, Chumacero - Lizio (72 M. Bejarano), Martins (88 Miranda), Pedriel (57 Coimbra)

----------------------------------------

ČILE - MEKSIKO 3:3

Estadio Nacional, Santiago. Gledatelja 48.000

Sudac: Victor Hugo Carrillo (Peru)

Strijelci: 0:1 Vuoso (21) 1:1 Vidal (22) 1:2 Jimenez (29) 2:2 Vargas (42) 3:2 Vidal (55-11m) 3:3 Vuoso (66)

Žuti kartoni: Vidal, Pinilla (Čile), Corona (Meksiko)

ČILE: Bravo - Isla, Medel, Jara, Albornoz (87 Beausejour), Vargas (85 Pinilla) - Diaz (71 Mena), Aranguiz, Valdivia - Sanchez, Vidal

MEKSIKO: J. Corona - Flores, Dominguez, Ayala, Valenzuela, Aldrete (71 Salcido) - Medina (64 Aquino), Guemez, J. M. Corona (77 Osuna) - Vuoso, Jimenez

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.