POČELO NOVO RAZDOBLJE Cardiff City traži više od 120 milijuna eura od Nantesa kao odštetu za smrt Emiliana Sale, umjetna inteligencija izračunala gubitak

Utorak, 23. travnja 2024. 13:02 Napisao/la  SC

Analytics FC  uz pomoć algoritama obradio omjer postignutih golova i osvojenih bodova da je pokojni Sala igrao

Cardiff City traži više od 120 milijuna eura od Nantesa kao odštetu za smrt Emiliana Sale, umjetna inteligencija izračunala gubitak

Cardiff City traži više od 120 milijuna eura od Nantesa kao odštetu za smrt Emiliana Sale u zrakoplovnoj nesreći 2019. godine.

L' Equpe je donio vijest da je velški klub podnio tužbu Trgovačkom sudu u Nantesu, Cardiff u odštetnom zahtjevu navodi da je iz Premierlige ispao zbog tragične pogibije argentinskog napadača.

Posebno je zanimljivo da drugoligaš Cardiff tužbu temelji na analizi Analytics FC-a, tvrtka koja razvija umjetnu inteligenciju izračunala je da bi s golovima argentinskog napadača Cardiff imao 54,2% šanse ostati premijerligaš.

Analytics FC do postotka je došao uz pomoć algoritama koji su obradili omjer postignutih golova i osvojenih bodova da je Sala igrao u drugoj polovici sezone 2018/19.

Pravni i financijski stručnjak Maurice Nussenbaum izračunao je da je Cardiff Cityja zbog ispadanja izgubio oko 120 mil. eura.

Uvaži li sud priloženu analitiku kao dokaz, počinje novo razdoblje u sudskim sporovima u sportu.

Emiliano Sala poginuo je 21. siječnja 2019. godine zajedno s pilotom Daveom Ibbotsonom nakon pada aviona kojim je letio prema Cardiffu, gdje je trebao biti službeno prestavljen kao veliko pojačanje iz Nantesa u transferu vrijednom 17 mil. eura.

Avion se srušio u Le Mancheu blizini otoka Guernsey.

Nakon sudskoga procesa Cardiff je morao platiti Nantesu trećinu odštetnog iznosa za pokojnog igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.