Branko Ivanković: Riječke ambicije su opravdane, sve sluti na titulu prvaka

Ponedjeljak, 26. prosinca 2016. 01:07 Napisao/la  SC

Pitanje je da li Dinamo može pobjeđivati u seriji, pogotovo ako ostane bez Soudanija? Smatram da ne može, kaže Ivanković


 Branko Ivanković trener je Persepolisa iz Teherana, vodeće momčadi iranskog prvenstva nakon 15 kola.
 
 U bogatoj karijeri Ivanković je osvajao titule prvaka na klupi Dinama, a vodio je Rijeku sredinom devedesetih u doba Hrvoja Šarinića.
 
 Ivanković je selekcionirao okosnicu  momčadi Rijeke, koju je Nenad Gračan uoči sezone 1998/99 nadopunio (Musa, Sztipanovics, Mijatović...) i umalo osvojio prvu tituku prvaka u povijesti riječkog nogometa.
 
 Ove sezone Rijeke opet ima povijesnu priliku:
 
 - Rijeka je Dinamu ozbiljno prijetila i dok je predsjednik bio Robert Ježić, kad je osvojila kup. Danas, kada Damir Mišković osigurava sve uvjete, njene ambicije su sasvim opravdane, a cilj realan. Sve sluti baš na to. Ne bi bilo iznenađenje. Rijeka je klub i grad ogromnog potencijala, diže se stalno. Sve se očituje trenutačnim stanjem na ljestvici, kaže Ivanković za portal prvahnl.hr.

 Ivanković smatra da Dinamo teško može stići prednost Rijeke:ž

- Pitanje je da li Dinamo može pobjeđivati u seriji, pogotovo ako ostane bez Soudanija? Smatram da ne može. Igrački kadar Dinama nije dovoljno širok i snažan. Soudani stvara prevagu. Ako Soudani ode, gdje mogu pronaći ofenzivca takvog profila? Činjenica jest da je supstanca prodana, sve bi bilo drukčije s Markom Pjacom i Markom Rogom! Čak ni Maksimir nije štanc-mašina, do asova se ne stiže preko noći, zaključuje Ivanković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.