Skandal u Potugalu, Benfica pod istragom zbog sumnje u namještanje rezultata

Nedjelja, 08. siječnja 2023. 18:01 Napisao/la  SC

Hakirane klupske datoteke u razdoblju do 2016. do 2020. godine, svi klupski čelnici koji su u tom razdoblju radili u klubu nalaze se pod istragom

Rui Costa
Rui Costa

Benfica ove sezone igra vrhunski nogomet!

Posebno je ugodno iznenadila igrama u Ligi prvaka, natjecanje u skupini završila je na prvom mjestu s istim brojem kao PGS (14), treći Juventus osvojio je samo 3 boda.

U prvenstvu vodi na ljestvici sa 6 bodova prednosti ispred Brage (34), u tijeku su pregovori s Chelseajom oko Enza Fernándea, koji bi uskoro mogao postati najskuplji igrač u klupskoj povijesti (130 mil. eura), postojali su svi razlozi da ova sezona ostane upamćena samo po dobrom.

Poput bombe odjeknula je u portugalskim medijima vijest da se Benfica nalazi pod istragom zbog namještanja utakmica.

Hakirane su klupske datoteke u razdoblju do 2016. do 2020. godine, svi klupski čelnici koji su u tom razdoblju radili u klubu nalaze se pod istragom.

Među njima je legendardni Rui Costa, koji je postao drugi čovjek kluba 2020. godine, nakon što je bivši predsjednik Luis Filipe Vieira podnio ostavku.

Vieira je uhićen zbog iznuđivanja, pranja novca i izbjegavanja plaćanja poreza.

Istraga oko bivšega predsjednika proširila se na klub, otkriveno je da Benfica sudjelovala u namještanju rezultata.

- Potvrđujemo da se od 3. siječnja vodi istraga protiv kluba, ali i članova Upravnog odbora od 2016. do 2020. godine, kao i onih koji su trenutno u klubu, stoji u klupskom priopćenju.

Benfica se prošle godine već oglasila na sumnje u namještanje rezultata, demantirala je medijske napise da je bivšem portugalskom sucu Brunu Paixau platila 1,9 mil. eura za "pošteno" suđenje

Paixao je navodno novac dobio od tvrtke Best for Business, koju je osnovala Benfica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.