Barcelona na optuženičkoj klupi, počinje sudski postupak zbog utaje poreza u transferu Neymara

Srijeda, 13. svibnja 2015. 19:38 Napisao/la  SC

Najveća moguća kazna za Rosella je 7 godina i šest mjeseci, za Bartomeua 2 godine i 3 mjeseca, a za Barcelonu financijska od 11,4 milijuna eura


Barcelona na optuženičkoj klupi! Tako se može tumačiti odluka suca Josea de la Mate, koji je u "slučaju Neymar" odlučio pokrenuti sudski proces protiv predsjednika Barcelone Josepa Marije Bartomeua, bivšeg predsjednika Sandra Rosella i klubu kao pravnoj osobi.

Neymar je kupljen u ljeto 2013. godine iz Santosa, transfer je podignuo medijsku prašinu kada je utvrđeno da je oko 40 od 90 milijuna eura uplaćeno na tvrtku Neymarova oca, što nije navedeno u poreznoj prijavi. Rosell je odmah podnio ostavku, afera je doživjela sudski epilog.

Najveća moguća kazna za Rosella je 7 godina i šest mjeseci, za Bartomeua 2 godine i 3 mjeseca, a za Barcelonu financijska od 11,4 milijuna eura.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.