Andrej Kančelskis iznio teške optužbe na račun ruskoga saveza

Petak, 06. siječnja 2023. 09:05 Napisao/la  SC

Jeste li se ikada pitali zašto je španjolski izbornik idući dan dobio otkaz, kaže bivši ruski reprezentativac

Andrej Kančelskis je bio ljubimac Alexa Fergusona
Andrej Kančelskis je bio ljubimac Alexa Fergusona

Andrej Kančelskis šokirao je javnost sljedećom izjavom:

- Nemam ništa protiv protiv tadašnjeg izbornika Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, kupili smo sve utakmice do utakmice protiv Hrvatske. Bili smo domaćin i napravili smo isto kao Južna Koreja i Japan koji su ubili Talijane sudačkim odlukama, kazao je bivši ruski reprezentativac za Match TV:

- Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja koji nas je razbio i protiv Španjolaca koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to jako čudna utakmica, vjerujte mi da će se prava istina o njoj tek saznati. Jeste li se ikada pitali zašto je španjolski izbornik idući dan dobio otkaz? Mislite li da je španjolski kralj dolazio bez veze? Vjerujte mi, to je bio poseban dogovor. Španjolci nisu igrali kako znaju. Ja sam bio nogometaš, valjda razumijem što to znači. Kako biste vi postupili da od vas to traži kralj? Zato nisu pokazali nikakvu inicijativu. Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati, rekao je bivši nogometaš.

Kančelskis je bivši igrač Manchester Uniteda, reprezentativac SSSR-a i Rusije rođen u Ukrajini prije 53 godine, pa se njegova izjava o ruskoj uroti ipak mora uvjetno shvatiti iako je svojedobno kritizirao FIFA-u i UEFA-u zbog sankcija ruskom nogometu.

- Ne bi trebalo miješati politiku i sport, ali oni upravo to rade. Političari su političari, a sportaši su sportaši. Ne znam šta da radim u ovoj situaciji. Nadam se da će se situacija uskoro riješiti. Naravno, ovo je velika šteta. Ostaje samo da se nadamo najboljem. Situacija je tužna, kazao je Kančelskis.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.