Alejandro Sabella, argentinski izbornik: Protiv Njemaca u finalu ćemo dati sve od sebe

Četvrtak, 10. srpnja 2014. 01:07 Napisao/la  P. M.

Ova zemlja dva je puta dala svjetske prvake, sada smo na pragu osvajanja trećeg naslova i sigurno je da moramo dati sve od sebe kako bi svladali teške protivnike poput Njemaca, rekao je Sabella

Argentina se plasirala u svoje peto finale na svjetskim prvenstvima. Dva naslova prvaka već ima, generacije predvođene velikanima poput Maria Kempesa i Diega Maradone našle su svoje mjesto neizbrisivim tragom u nogometnoj povijesti. Hoće li to učiniti i ova momčad, predvođena Lionelom Messijem saznat će se u nedjelju kada će se sukobiti protiv Njemačke na Maracani. Argentina je slavila nakon izvođenja kaznenioh udaraca, a mislima je već na finalu. To je potvrdio i izbornik Alejandro Sabella:

- Moji će igrači u finalnom ogledu dati sto posto. Bit će to ravno nacionalnom prazniku u Argentini. Ova zemlja dva je puta dala svjetske prvake, sada smo na pragu osvajanja trećeg naslova i sigurno je da moramo dati sve od sebe kako bi svladali teške protivnike poput Njemaca, rekao je Sabella.

O međusobnim dvobojima Argentine i Njemačke mogu se napisati knjige. Gaučosi su slavili u Meksiku prije dvadeset i osam godina, također u finalu, a četiri godine kasnije u posljednjoj utakmici Njemci su uzvratili na olimpijskom stadionu u Rimu. U četvrtfinalu prošlog Mundijala Njemačka je slavila s velikih 4:0, zbirno, sedam pobjeda Njemačke, devet Argentine i četiri remija.

Nogometni klasik na mitskom mjestu jamči uzbudljiv završetak dvadesetog nogometnog Mundijala.