Ako krene očevim stopama, Erling Haaland postaje najplaćeniji u povijesti Premierlige

Četvrtak, 01. travnja 2021. 09:39 Napisao/la  SC

Erlingov otac Alf-Inge Haaland igrao za Manchester City tri sezone, Pep Guardiola traži nasljednika za Sergija Aguera, najboljega strijelca u klupskoj povijesti

Erling i Alf-Inge Haaland
Erling i Alf-Inge Haaland

Erling Haaland postao je najtraženiji igrač na tržištu dva mjeseca prije početka ljetnog prijelaznog roka!

Borussia Dortmund odlučila je prodati 20-godišnjeg norveškog napadača, svjesni su u Dortmundu da mladi igrač neće moći izdržati pritisak na tržištu, najbolje za svih je da već ovog ljeta ode u jedan od nekoliko klubova koji mogu platiti njegove usluge.

Njemački klub već je neslužbeno dao do znanja da traži najmanje 180 mil. eura odštete, što u korona-krizi mogu platiti dva, tri kluba na svijetu.

Manchester City ne krije interes, vodeći engleski klub grabi prema novoj tituli prvaka, momčad igra najbolji nogomet u mandatu Pepa Gurdiole, koji traži nasljednika za najboljega strijelca u klupskoj povijesti.

Sergio Aguero odlazi na kraju sezone, nije baš lako pronaći igrača koji ima predispozicije postići 257 pogodaka u 384 nastupa za bilo koji klub.

Manchester City goni na arapski pogon, što znači da cijena goriva nije problem.

U prjevodu, cifre su fascinantne!

Manchester City spreman je Haalanda učiniti najplaćenijim igračem u povijesti Premierlige, nudi pretogodišnji ugovor za tjednu plaću od 700.000 eura!

Ukupno, 170 mil. eura!

Manchester City ima jednu prednost: Erlingov otac Alf-Inge igrao je za Manchester City tri sezone, od 2000. do 2003. godine.

Nije se naigrao, jer je 2001. godine Roy Keane brutalnim startom praktički okončao njegovu karijeru,

Alf-Inge pokušao se vratiti nakon teške ozljede, odigrao je još nekoliko utakmica, ali nikada više u karijeri nije igrao na najvišoj razini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.