Afrički kup nacija: Burkina Faso prvi finale u povijesti igra protiv Nigerije

Srijeda, 06. veljače 2013. 23:26 Napisao/la  SC

Polufinale: Mali - Nigerija 1:4, Burkina Faso - Gana 3:2 (1:1), nakon izvođenja jedanaesteraca

Burkina Faso izborila je finale Afričkog kupa nacija izbacivši Ganu na penale rezultatom 3:2. Prvi put za naslov prvaka u povijesti igra protiv Nigerije, koja je u drugom polufinalu izbacila Mali sa 4:1.

Burkina Faso i Gana odigrale su 1:1 u regularnom dijelu, a produžetku je Gancima poništen regularan pogodak pa je finalist postao bolji izvođač jedanaesteraca. U 13. minuti Gana je povela s bijele točke golom Wakasoa, a Bance je u 60. izjednačio.

Nigerija je bila uvjerljiva u polufinalu, do poluvremena trećeplasirana momčad lanjskog Kupa nacija gubila je 0:3. Echiejile (25), Ideye (30) bili su strijelci za Nigeriju, Sissoko (44) je postigao autogol. U nastavku je Musa (60) povisio na velikih 4:0, Diarra (75) je postavio konačnih 4:1.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.