Ivan Rakitić: Zvali su me i razgovarali smo o reprezentaciji!

Subota, 09. ožujka 2024. 12:50 Napisao/la  SC

Ne daj Bože, ako se nešto dogodi, moći će računati na mene, to zna i cijela Hrvatska, kazao je Rakitić

Ivan Rakitić u dresu Al Shababa
Ivan Rakitić u dresu Al Shababa

Ivan Rakitić u razgovoru za Marcu ovako je pojasnio mogućnost da opet odjene dres hrvatske reprezentacije kao što je učinio Toni Kroos uoči EP-a:

- Zvali su me i razgovarali smo, to je istina. Prvo što su rekli u Hrvatskoj je ako može Toni, mogu i ja. Već sam to vidio u nekoliko komentara. Ne razmišljam o tome. Prvo iz poštovanja, jer smatram da dečki koji su se plasirali na Europsko prvenstvo zaslužuju igrati na njemu, zar ne? Zaslužuju podršku izvana. Pozvao me i izbornik. Oni će uskoro biti ovdje u susjedstvu, u Abu Dhabiju će igrati prijateljske utakmice, zamolili su me da ih posjetim da budem s njima. Hrvatski tim uvijek, ali uvijek, može računati na moju podršku u svemu. Ako me sutra pozove iz nužde, a nadam se da neće, ako se nešto dogodi da me zatrebaju na terenu, bit ću tu, naravno, sto posto. No, u međuvremenu, tu su Luka i društvo, koji su u najboljem izdanju. Oni to zaslužuju jer su igrali kvalifikacijske utakmice, borili su se svaki dan. Ponavljam, ne daj Bože, ako se nešto dogodi, moći će računati na mene, to zna i cijela Hrvatska. Ne mogu reći ne, to je nemoguće, kazao je Rakitić.

Evo što je rekao o Luki Modriću:

- Prvo mi je žao što ga gledam izdaleka! Ljut sam na njega jer je zabio Sevilli! Nije mi se to svidjelo! Na moju sreću, a mislim i za sve nas je sreća da možemo uživati ​​u osobi kao što je Luka. Malo me rastužuje jer se čini kao da se mora dokazivati ​​svaki dan, trebamo uživati ​​gledajući ga. Neizmjerno je bogatstvo uživati ​​u Luki za sve ljubitelje LaLige i nogometa općenito. Nadam se da će se to nastaviti. Gotovo je nemoguće zamisliti Madrid ili LaLigu bez Luke. On je taj koji mora donijeti odluku! Luka zna da ga volim kao starijeg brata, toliko toga smo zajedno doživjeli... On je dio moje obitelji, dio mene. Bilo bi zadovoljstvo i dalje uživati ​​u njegovoj čaroliji i njegovom ponašanju, njegovom osmijehu, rekao je Rakitić.

Na vrhunci karijere Rakitić je igrao u Barceloni koja je slovila ponajboljom momčadi na svijetu:

- To je kao kad imaš curu i ne obraćaš joj puno pažnje, jer ne shvaćaš koliko vrijedi dok je ne izgubiš. Možda je Barça prebrzo ostala bez stožernih igrača, Luka i Toni još uvijek su u Madridu. Uvjeren sam da će Gavi i Pedri, koji imaju spektakularan talent, biti budućnost Barçe i španjolskog nogometa, ali mislim da bi im pomoć starih igrača dobro došla. Uvjeren sam da djeca poput Bellinghama i društva jako cijene svakodnevno učenje u društvu Luke i Tonija. Boli gledati Barcelonu jer je Barça moj dom bila šest godina i imam vrlo, vrlo, vrlo posebnu ljubav prema njoj. Osim činjenice da je Xavi moj blizak prijatelj i boli me duša kad ga vidim kako pati, rekao je Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.