Zlatko Dalić: Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati, nema vremena za to!

Ponedjeljak, 27. ožujka 2023. 19:14 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić najavio je utakmicu protiv Turske u utorak u Bursi (20.45):

- Ostali smo bez Petkovića i Livaje, ali nismo nikog zvali. Mislim da nema potrebe, u napadu imamo Kramarića i Musu. Napravit ćemo neke zamjene sigurno, krenut ćemo s novim napadačem, a druge stvari ćemo složiti na neki drugačiji način. Svi su spremni za utakmicu, osim dvojice koja su otpala. Razmišljali smo o opciji isturenog Juranovića i defenzivnog Stanišića na desnoj strani, ali na kraju se nisam odlučio za tu varijantu i mislim da nisam pogriješili. Protiv Walesa smo odigrali dobru utakmicu, u jednom razdoblju smo bili nešto slabiji, a primljeni gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo za poziciju desnog krila Pašalića, Vlašića i Majera, naći ćemo pravo rješenje, prenosi Dalićevu izjavu HNS.

- Nismo izgubili energiju poslije Svjetskog prvenstva u Kataru, ali igrači su imali problema u klubovima. Imamo odličnih mladih igrača, dokaz tome su naši stoperi. Hrvatska ima potencijala, ali teško je stalno proizvoditi nove igrače. Nas je 3,5 milijuna, a vas 85 milijuna. Bursa ima 3 milijuna stanovnika, a Hrvatska 3,5. A mi smo drugi i treći na svijetu. Pitajte me kako... Turska ima sjajne pojedince, izbornik je unio red i disciplinu. Imaju kvalitetu, riješili su Armeniju. Turska je bolja od Walesa, igraju kod kuće, morat ćemo se bolje i organiziranije braniti. Neće očekujem jednosmjernu utakmicu kao na Poljudu, moramo biti jako oprezni. Utakmica će biti zahtjevnija jer su Turci sigurno kvalitetniji od Walesa, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.