Zlatko Dalić: Jedan od najupečatljivijih trenutaka u mom životu, zbog toga suze!

Nedjelja, 14. studenog 2021. 17:56 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Jedan od najupečatljivijih trenutaka u mom životu, zbog toga suze!

Pobjedom nad Rusijom na Poljudu Zlatko Dalić postao je najuspješniji hrvatski izbornik svih vremena.

- Prvo bih čestitao igračima na sjajnoj utakmici i plasmanu u Katar, zahvalio bih se svom stručnom stožeru, HNS-u na podršci i povjerenju, bivšem i sadašnjem predsjedniku i svim hrvatskim navijačima, u Hrvatskoj i dijaspori. Pogotovo onima koji su bili u Osijeku, Kopenhagenu, sada na Poljudu. Vi ste naša snaga, pogotovo meni. Hvala od srca.  Laknulo mi je, velika borba je bila, sretan sam i ponosan na hrvatsku reprezentaciju i hrvatski narod koji je tu reprezentaciju tako ispratio, prihvatio i bodrio, zbog toga te suze. Ovo mi je bio jedan od najupečatljivijih trenutaka u životu. Ne plačem često, ali sada sam zaplakao, rekao je Zlatko Dalić.

Hrvatska nije igrala dobro u Ligi nacija, nakon toga je uslijedio buran euro i onda kvalifikacije za SP.

- Euro nije bio razočarenje, imali smo svoj cilj, prošli grupu, ispali od Španjolaca u produžecima. Neke stvari smo presložili, ja sam se presložio jer nisam bio na nivou na tom prvenstvu. Kada ne ide uvijek su krivci treneri, sada je drugačije. Igrači su ti koji su sve preokrenuli, niti u jednoj sekundi protiv Rusije nisu posustali, ovo je njihova zasluga.

Pomladili ste momčad?

- Ovo je veliki dobitak za Hrvatsku, ne moramo strahovati za budućnost. Ne bi to ništa bilo bez starijih i iskusnijih igrača, oni su jako bitni u tom procesu. Mladi dečki su dobili svoju šansu, koriste je i nadamo se da će biti sve dobro. Imamo godinu dana mira da se spremimo za Katar, kako ja vidim, možemo samo biti bolji.

Najuspješniji ste izbornik po broju izborenih plasmana na velika natjecanja?

- Svaka utakmica koju vodim kao izbornik za mene je svetinja. Ovo je meni ponos, čast, ovo nema cijene. Moj ostanak nakon SP-a je dokaz tome. Ovo što smo mi doživjeli na Poljudu nema cijene, nama to nitko ne može platiti. Ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti naše reprezentacije, idemo, radimo i mislim da smo na pravom putu. Teško je očekivati da će Hrvatska biti dominantna, ali ovo je pravi put. Hvala svima koji su mi dali podršku i povjerenje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.