Zlatko Dalić: Ovo je zaista loše, doveli smo se u tešku situaciju

Nedjelja, 15. listopada 2023. 23:48 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Ovo je zaista loše, doveli smo se u tešku situaciju

Zlatko Dalić prolazi kroz najteže razdoblje otkada je prije šest godina postao izbornik, hrvatska reprezentacija u Cardiffu je doživjela drugi uzastopni poraz u kvalifikacijama za EP 2024:

- Zasluženi poraz! Protivnik je bio bolji od nas. Svoje su situacije riješili. Nemamo energije, imamo problem prema naprijed. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad ovisimo o drugima. Ostale su još dvije utakmice. Preuzimam odgovornost za ovo kao i uvijek. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio. Loša utakmica, problem je kad ne stvaramo šanse.  Jednostavno, poklopilo se sve loše u ove dvije utakmice. Kad nemaš energije, kad ne stvoriš niti jednu šansu u dvije utakmice, veliki je to problem. Prema naprijed nismo imali ideju, niti kreaciju. Sve što smo dobrog imali ranije sada je izostalo. Moramo svi skupa dignuti glave, ispričati se za ovo što je bilo i čekati dvije utakmice koje slijede. Ne ovisimo sami o sebi, mora nam se nešto i poklopiti. Moramo se skupiti u ovih 20 dana i odigrati još te dvije utakmice. Probao sam promijeniti situaciju, drugačije postaviti situaciju na poluvremenu. Primili smo gol, krenulo je loše, nismo uspjeli ništa napraviti. Ljuti me što smo došli u ovakvu situaciju. Mi ne možemo ništa napraviti bez drame. Sada imamo Latviju u gostima, moramo to shvatiti ozbiljno. To je za nas sada biti ili ne biti, kazao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.