Marijan Kustić: Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije!

Srijeda, 26. lipnja 2024. 19:41 Napisao/la  SC

Kada je pitanju Luku Modrić, dvaput sam s njim razgovarao, kaže predsjednik HNS-a

Marijan Kustić: Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije!

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić brzo je riješio status izbornika Zlatka Dalića nakon neuspjeha na EP u Njemačkoj:

- Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije! Danas smo razgovarali, dali smo si ruke i mogu službeno potvrditi da Dalić ostaje izbornik, kazao je Kustić za NovuTV po povratku iz Njemačke.

- Kada je pitanju Luka Modrić, dvaput sam s njim razgovarao. Koliko god bude htio, Luka će biti u reprezentaciji, naravno da Zlatko odlučuje tko će igrati. Teško je nekome objasniti što Luka znači na terenu i u svlačionici za igrače, duboko se nadam da će Luka nositi kapetansku traku u Ligi nacija, u kvalifikacijama za i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine. On će donijeti odluku u krugu svoje obitelji, istaknuo je Kustić.

Ovako je predsjednik HNS-a prokomentirao ispadanje u skupini:

- I mi smo mislili da ćemo ostati duže, boli to još, ali nema druge nego dignuti glave i krenuti dalje. Teško je kada dobijete golove u 95. i 98. minuti, prema mojem mišljenu ulazak u utakmicu protiv Albanije u prvom dijelu nije bio dobar, očekivali smo tri boda u utakmici protiv Albanije. Nažalost, dobili smo gol u 95. minuti. Nakon toga vratili smo se u utakmici protiv Italije, odigrali smo odličnu utakmicu, nažalost dobili smo gol u zadnjoj minuti. Nama kao savezu cilj je kvalifikacirati se na svako veliko natjecanje, što smo ostvarili. Rekli smo da će uspjeh biti ako prođemo skupinu, a onda je odlično sve što napravimo. Nismo prošli skupinu, što reći?! Treba dignuti glave, brzo će doći utakmice Lige nacija, poručio je Kustić.