Marijan Kustić: Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije!

Srijeda, 26. lipnja 2024. 19:41 Napisao/la  SC

Kada je pitanju Luku Modrić, dvaput sam s njim razgovarao, kaže predsjednik HNS-a

Marijan Kustić: Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije!

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić brzo je riješio status izbornika Zlatka Dalića nakon neuspjeha na EP u Njemačkoj:

- Zlatko Dalić ostaje izbornik hrvatske nogometne reprezentacije! Danas smo razgovarali, dali smo si ruke i mogu službeno potvrditi da Dalić ostaje izbornik, kazao je Kustić za NovuTV po povratku iz Njemačke.

- Kada je pitanju Luka Modrić, dvaput sam s njim razgovarao. Koliko god bude htio, Luka će biti u reprezentaciji, naravno da Zlatko odlučuje tko će igrati. Teško je nekome objasniti što Luka znači na terenu i u svlačionici za igrače, duboko se nadam da će Luka nositi kapetansku traku u Ligi nacija, u kvalifikacijama za i na Svjetskom prvenstvu 2026. godine. On će donijeti odluku u krugu svoje obitelji, istaknuo je Kustić.

Ovako je predsjednik HNS-a prokomentirao ispadanje u skupini:

- I mi smo mislili da ćemo ostati duže, boli to još, ali nema druge nego dignuti glave i krenuti dalje. Teško je kada dobijete golove u 95. i 98. minuti, prema mojem mišljenu ulazak u utakmicu protiv Albanije u prvom dijelu nije bio dobar, očekivali smo tri boda u utakmici protiv Albanije. Nažalost, dobili smo gol u 95. minuti. Nakon toga vratili smo se u utakmici protiv Italije, odigrali smo odličnu utakmicu, nažalost dobili smo gol u zadnjoj minuti. Nama kao savezu cilj je kvalifikacirati se na svako veliko natjecanje, što smo ostvarili. Rekli smo da će uspjeh biti ako prođemo skupinu, a onda je odlično sve što napravimo. Nismo prošli skupinu, što reći?! Treba dignuti glave, brzo će doći utakmice Lige nacija, poručio je Kustić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.