FIFA USKRATILA DOZVOLU Zlatko Dalić: Odluku o daljnjoj karijeri Borne Sose u reprezentaciji Hrvatske sigurno neću donositi samostalno

Utorak, 11. svibnja 2021. 16:29 Napisao/la  SC

Žao mi je što se dignula hajka na mene i na Hrvatski nogometni savez, izgovoreno je puno laži u ovom slučaju, kaže izbornik hrvatske reprezentacije

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Borna Sosa neće igrati za njemačku reprezentaciju zbog administrativnih razloga, FIFA ne izdaje licencije u slučajevima ovakvog ishodovanja državljanstva.

Sosi je time otpala mogućnost da će igrati na Europskom prvenstvu za Njemačku, a hoće li igrati za hrvatsku reprezentaciju odlučuje Zlatko Dalić.

- Žao mi je zbog dečka koji je očito imao krive savjetnike i donio je pogrešnu odluku. Mlad je, svaki čovjek griješi, a ja sam spreman oprostiti. Žao mi je što se dignula hajka na mene i na Hrvatski nogometni savez. Izgovoreno je puno laži u ovom slučaju i zato odluku o daljnjoj karijeri Borne Sose u reprezentaciji Hrvatske sigurno neću donositi samostalno. Poštujem tog mladog momka, to sam kazao i ranije. Poštovao sam njegovu odluku i dao sam mu punu podršku. No, igranje za reprezentaciju za mene osobno je najveća čast, sportski vrh, a ne poslovna odluka. Za reprezentaciju se igra sa srcem i emocijama, a ne za novac. Nikoga nikad neću moliti da igra za Hrvatsku. Mogu prijeći preko Sosine pogreške, ja nisam zlopamtilo, niti sam mu zamjerio kad je odlučio ono što je odlučio. No, sada je potez na Sosi, on mora igrati još bolje i nametnuti se igrama hrvatskoj reprezentaciji. Nisam čovjek koji bi uzeo Igoru Bišćanu povijesnu priliku da se plasira u četvrtfinale Eura. Sosi želim da nastavi s dobrim igrama, to je prvi korak. Drugi korak je odluka u kojoj će sudjelovati Hrvatski nogometni savez, kako se ne bi ponovilo sve što sam prošao zadnjih dana, a nisam pogriješio ni u jednom koraku, kazao je Dalić za Index.

Sosa nikada nije igrao za A-reprezentaciju!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.