Zlatko Dalić objavio popis za Maltu i Rusiju, Bruno Petković i Ante Rebić nisu u fokusu

Ponedjeljak, 25. listopada 2021. 12:58 Napisao/la  SC

Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, rekao je Zlatko Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić objavio je popis igrača na koje računa za utakmice protiv Malte i Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

U odnosu na prethodno okupljanje reprezentacije malo se toga promijenilo, na popisu nema vratara Osijeka Ivice Ivušića, koji se oporavlja od ozljede, a i dalje nema napadača Brune Petkovića i Ante Rebića.

- Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima. Znamo da nas dvije pobjede vode u Katar, to je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Naš fokus mora biti Malta, to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo, rekao je Zlatko Dalić za HNS.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 8. studenog.

Popis igrača za utakmice protiv Malte i Rusije:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lille)

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Luka Ivanušec (Dinamo), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Antonio Mirko Čolak (Malmo), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.