Zlatko Dalić: Ne znam kada je Brozović tako griješio! Vidi se da Kova nije igrao, Luka nije u ritmu...

Petak, 13. listopada 2023. 13:44 Napisao/la  SC

Ono što je bitno je da shvatimo da ovo nije tragedija, dogodi se nakon godina uspona, naglašava izbornik nakon poraza od Turske

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić dan nakon poraza od Turske izašao je pred novinare:

- Odigrali smo jako loše, to nije bilo prepoznatljivo. Nakon dugo vremena smo imali lošu utakmicu u kojoj smo svi bili loši. Krećem od sebe i preuzimam odgovornost. Očito nisam dobro pripremio momčad. Posebno smo loše izgledali u prvom dijelu, baš loše. U nastavku smo preuzeli više rizika, bili smo bolji, ali nedovoljno. Protivnik je dobio na samopouzdanju našom lošom igrom u prvom dijelu. Sve u svemu, nakon dvije i pol godine sjajnih uspona i dobrih utakmica dođe jedna ovakva. Šteta što je to u Osijeku, zbog naše borbe, ali idemo dalje. Na njima je da izvuku tu utakmicu. Važno je da ne izgubimo, tri boda nas vode prema Euru. Morat ćemo biti kvalitetniji, ući bez straha i respekta. Kod Turske nam se strah uvukao u prvoj minuti. Morat ćemo reagirati na njihove duge lopte i agresiju. Nema stožernih igrača, dečki koji su tu moraju iskoristiti šansu. Nismo naviknuti na ovakve stvari, digli smo ljestvicu visoku i nije lako držati te rezultate, kazao je Dalić i naglasio najavažnije:

- Ono što je bitno je da shvatimo da ovo nije tragedija. Dogodi se nakon godina uspona. Šteta zbog navijača, isprika zbog poraza. Nije tragedija, odlučujemo sami o sebi. No, ponovimo li prvo poluvrijeme i protiv Walesa, bit ćemo u problemima, ističe Dalić.

- Nisam htio koristiti Brunu Petkovića, znam da je bez ritma i treninga, ali kad gubiš 0:1, a on kaže da može, onda se loviš za sve. Drugi su svi u redu. Ono što je bitno je da shvatimo da ovo nije tragedija. Dogodi se nakon godina uspona. Šteta zbog navijača, isprika zbog poraza. Livaković nas je spasio triput, ali dogodi se ta greška. Izašao je nepotrebno i dogodi se gol. Zakon je kad je stoper blizu igrača, da golman ne ide s gola, ali to je nogomet, dogodi se. Sjajna je bila reakcija napadača, to je greška svih nas, rekao je Dalić.

Najviše su zakazali najbolji, Modrić, Kovačić i Brozović:

- Vezni red imao je puno grešaka. Ne znam kada je Brozović tako griješio. Vidi se da Kova nije igrao, nije u ritmu. Luka nije u ritmu. Oni su naši nositelji, glavni motori. Nemamo vremena za doziranje minutaže, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.