Zlatko Dalić najavio nastup Nediljka Labrovića u finalu ACUD Cupa

Ponedjeljak, 25. ožujka 2024. 19:05 Napisao/la  SC

Egipćani će igrati više napadački, Tunis se uglavnom branio, najavio je Lovro Majer

Nediljko Labrović
Nediljko Labrović

HNS je ovako najavio utakmicu Hrvatske i Egipta:

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak protiv Egipta u Kairu igra finale ACUD Cupa, uoči kojega su pred novinare izašli izbornik Zlatko Dalić i veznjak Lovro Majer.

Izbornik Vatrenih očekuje drukčiju utakmicu u odnosu na onu protiv Tunisa.

- Čeka nas finale s Egiptom i potpuno drukčija utakmica u odnosu na onu s Tunisom, igrat ćemo protiv momčadi koja će igrati više napadački. Egipćani igraju pred domaćom publikom, stoga očekujem puno više navijača na tribinama i puno bolju nogometnu atmosferu. To je za nas važna utakmica i dobar test, bit će vrlo teško, ali napravit ćemo sve da osvojimo turnir. Napravit ćemo nekoliko promjena u sastavu, stavit ćemo nekoliko svježih igrača. Protiv Tunisa sam zadovoljan pristupom, ali nije bilo dobro u fazi napada. Stvorili smo premalo prilika i uputili premalo udaraca prema protivničkim vratima. Sad to moramo poboljšati i ako želimo pobijediti Egipat morat ćemo biti puno bolji u igri prema naprijed, ističe Dalić, koji neće koristiti usluge Martina Erlića i Luke Ivanušeca.

- Erlić i Ivanušec neće biti u konkurenciji, poštedjet ćemo ih današnjeg treninga i sutrašnje utakmice kako bi se u klub vratili zdravi. Nisu to ozbiljnije ozljede, ali opet ih treba poštedjeti. Svi ostali su u redu i, kako sam najavio, branit će Labrović i Kotarski, svatko po poluvrijeme. Želimo dati dečkima priliku da upišu nastup za hrvatsku reprezentaciju i da ih provjerimo.

Zlatko Dalić oduševljen je izletom na piramide.

- Bio sam na piramidama prije petnaest godina kad sam bio trener Al Faisalyja i rekao sam igračima da bi bilo šteta da ne pogledamo to kad smo već tu. Zaista je bio lijep izlet i lijepo druženje. Egipat u odnosu na Katar? Očekujem u finalu bolju atmosferu, kao što sam već rekao, a što se tiče temperatura, u Dohi je bilo prevruće, a u Egiptu je nešto hladnije, čak i iznad naših očekivanja. No, mi moramo napraviti svoje, spremiti se. Očekujem lijepi ambijent i ugodno vrijeme za igru, zaključio je hrvatski izbornik.

Lovro Majer također dijeli izbornikovo mišljenje kad su u pitanju piramide.

- Egipat je najpoznatiji po piramidama, šteta je doći ovdje i ne vidjeti jedno od svjetskih čuda, bilo je zaista predivno. A što se tiče utakmice s Egiptom, čeka nas drukčija utakmica. Egipćani će igrati više napadački, Tunis se uglavnom branio. Odgovara nam takva igra egipatske momčadi, očekuje nas zanimljiva utakmica, idemo dati sve od sebe i pobijediti, ističe Majer koji je ovako objasnio ozračje među Vatrenima:

- Na velikim natjecanjima postoji pritisak rezultata, ali u globalu, ne bih rekao da ima prevelike razlike između ovakvih okupljanja koje je svojevrsni “team building” i naših svakodnevnih aktivnosti tijekom velikih natjecanja. Mi i na europskim i svjetskim prvenstvima također imamo jednu vrstu “team buildinga”, sve je opušteno, a zna se što se ne smije i što je naš cilj. To je, uz našu kvalitetu, bio i razlog naših uspjeha posljednjih godina. Na svakom reprezentativnom okupljanju nam je prekrasno, zajedno smo, na okupu… Atmosfera je uvijek odlična. A ovdje u Egiptu sve činimo kako bi zadržali do ozračje i na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, zaključio je Majer.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.