Zlatko Dalić: Mislim da skupina nije loša, pred nama je novo dokazivanje

Četvrtak, 08. veljače 2024. 20:49 Napisao/la  SC

Uvijek sam vjerovao da ako želite biti bolji morate igrati protiv najboljih momčadi, rekao je škotski izbornik Steve Clark nakon ždrijeba 

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, osvrnuo se na ždrijeb Lige nacija koji je Vatrenima donio skupinu s Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Ovo su prvi izbornikovi dojmovi:

- Čeka nas opet jedno veliko natjecanje, finale Lige nacija ostaje iza nas, a pred nama je novo dokazivanje. Mislim da skupina s Portugalom, Poljskom i Škotskom nije loša, s Portugalom se, eto, već drugi put susrećemo u Ligi nacija. To će za nas biti jako dobro natjecanje, uživat ćemo u nogometu, a naš će cilj biti plasman na jedno od prva dva mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale. Liga nacija nam je u prva dva navrata bila rak rana, ali treći put smo ušli u finale i to ćemo pokušati ponoviti, objavio je Dalićevo razmišljanje HNS na svojoj web stranici.

Škotski izbornik Steve Clark zadovoljna je ždrijebom. 

- Teška grupa. Očekivali smo teške protivnike, to smo dobili, ali to smo i željeli. Uvijek sam vjerovao da ako želite biti bolji morate igrati protiv najboljih momčadi. Dobili smo dobre protivnike i veselim se utakmicama, rekao je Steve Clark.

Roberto Martinez, portugalski izbornik osvrnuo se na protivnike u natjecanju u kojem je upravo Portugal bio prvi pobjednik.

- Ovim ždrijebom naši navijači imaju priliku uživati ​​u šest spektakularnih utakmica. Hrvatska je momčad koja je igrala prošlogodišnje finale Lige nacija, bila je u finalu Svjetskog prvenstva 2018. i uvijek je dobro prolazila na Svjetskim prvenstvima i Euru... To je generacija čarobnog nogometa! Što se Poljske tiče, momčad koja ima napadača poput Lewandowskog uvijek ima sposobnost zabijati golove. Škotska ima najbolju generaciju u zadnjih 20 godina, pobijedili su Španjolsku kod Hampdena. To je vrlo zanimljiv ždrijeb, rekao je Martinez koji je i pohvalio novi format natjecanja.

- To je format koji mi se sviđa, omogućava da se turnir igra u pet faza, dugo razdoblje koje uključuje promjene u svlačionici, što omogućuje procjenu trenutne forme igrača. Nama je važno natjecanje. Portugal je prvi prvak te imamo obveze, dodao je Martinez.

Izbornik Poljske Michael Probierz zaključio je da nije bilo lakih grupa. 

- Ako gledamo ove grupe, sve su bile teške. Da biste ostvarili dobar rezultat u Ligi nacija, prvo morate sami igrati na dobroj razini. Natjecat ćemo se protiv stvarno jakih protivnika, rekao je Probierz koji baš ni inače nema sreće sa ždrijebom.

Pobijede li Poljaci Estoniju u finalu play-offa u ožujku, igrat će u gostima, u Walesu ili Finskoj. Prođu li na Euro 2024. čeka ih prava skupina smrti s Francuskom, Nizozemskom i Austrijom, a već sada će ostanak u A diviziji Lige nacija biti upitniji nego u prethodna dva izdanja obzirom na protivnike.

- Drago mi je što ćemo se natjecati protiv vrlo jakih momčadi, to bi nam trebalo pomoći da izgradimo ovu momčad i pripremimo je za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U posljednjim utakmicama morali smo puno igrati u pozicijskom napadu, sada će vjerojatno biti malo drugačije po tom pitanju, istaknuo je izbornik poljske reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.