Zlatko Dalić i Luka Modrić prokomentirali poraz od Španjolske

Subota, 15. lipnja 2024. 21:15 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić i Luka Modrić prokomentirali poraz od Španjolske

Zlatko Dalić ovako je prokomentirao poraz (0:3) od Španjolske u Berlinu:

- Čestitam Španjolskoj, visok i zaslužen poraz, bili smo bez energije i agresije. Mučili smo se 15. minute, nakon toga preuzeli posjed i igru, ali primili smo gol iz naše atipične greške. Ono što je najgore, gubili smo 0:2 i tada primimo gol iz kornera i s time je utakmica bila gotova. To je dokazalo koiliko smo bili dekoncentirani. Analizirat ćemo sve, baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i priostora i oni te kazne. Nismo bili dobri i u tom segmentu smo zakazali. Sve skupa ružan poraz, premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno, kazao je Dalić koji je promjenama neuspješno pokušao nešto promijeniti:

- Htjeli smo vidjeti Perišića i pripremiti ga za ono što slijedi. Također, htjeli smo odmoriti Luku i Kovu, kad smo već u 60. minuti gubili 0:3. Ipak nam slijedi važna utakmica pa smo ih htjeli sačuvati. Prelako smo primili golove iz naših loših reakcija, ali niti mi nismo uspjeli zabiti, čak niti iz 11-erca. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se okrenuti Albaniji i tražiti pobjedu, rekao je Dalić.

Luka Modrić ovako je doživio poraz:

- Nije jednostavno... Danas je jedan od tih dana kad nam ništa nije išlo, nismo bili pravi, pogotovo u prvom dijelu. Falilo je energije, agresivnosti, prelagano su nam dali ta tri gola. Nismo se predali, iako je u drugom dijelu izgledalo dosta bolje. Lopta nije htjela u gol, iz praktično svih udaraca oni su zabili. Zaslužena pobjeda Španjolske, nemamo više puno opcija nego pobjeđivati, ali to u jednu ruku nije ni loše. U prvih 45 minuta nismo bili pravi, ali to je nogomet. Nekad ono što zamisliš ne ispuniš, ja sam siguran da ćemo biti bolji i da ćemo promijeniti situaciju u našu korist. Nisu nas Španjolci iznendaili, mi naprosto nismo bili agresivni, a bez gola protiv takvih ekipa ne možeš igrati. U drugom dijelu bili smo puno agresivniji i brži, ali opet nismo mogli zabiti gol da ih uvedemo u neku nervozu. Teško nam je, nismo ovo očekivali. Ali ja sam siguran da ćemo uspjeti u sljedećim utakmicama. Tri boda su imperativ, nema drugih opcija, poručio je Modrić.