Zlatko Dalić i Luka Modrić prokomentirali poraz od Španjolske

Subota, 15. lipnja 2024. 21:15 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić i Luka Modrić prokomentirali poraz od Španjolske

Zlatko Dalić ovako je prokomentirao poraz (0:3) od Španjolske u Berlinu:

- Čestitam Španjolskoj, visok i zaslužen poraz, bili smo bez energije i agresije. Mučili smo se 15. minute, nakon toga preuzeli posjed i igru, ali primili smo gol iz naše atipične greške. Ono što je najgore, gubili smo 0:2 i tada primimo gol iz kornera i s time je utakmica bila gotova. To je dokazalo koiliko smo bili dekoncentirani. Analizirat ćemo sve, baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i priostora i oni te kazne. Nismo bili dobri i u tom segmentu smo zakazali. Sve skupa ružan poraz, premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno, kazao je Dalić koji je promjenama neuspješno pokušao nešto promijeniti:

- Htjeli smo vidjeti Perišića i pripremiti ga za ono što slijedi. Također, htjeli smo odmoriti Luku i Kovu, kad smo već u 60. minuti gubili 0:3. Ipak nam slijedi važna utakmica pa smo ih htjeli sačuvati. Prelako smo primili golove iz naših loših reakcija, ali niti mi nismo uspjeli zabiti, čak niti iz 11-erca. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se okrenuti Albaniji i tražiti pobjedu, rekao je Dalić.

Luka Modrić ovako je doživio poraz:

- Nije jednostavno... Danas je jedan od tih dana kad nam ništa nije išlo, nismo bili pravi, pogotovo u prvom dijelu. Falilo je energije, agresivnosti, prelagano su nam dali ta tri gola. Nismo se predali, iako je u drugom dijelu izgledalo dosta bolje. Lopta nije htjela u gol, iz praktično svih udaraca oni su zabili. Zaslužena pobjeda Španjolske, nemamo više puno opcija nego pobjeđivati, ali to u jednu ruku nije ni loše. U prvih 45 minuta nismo bili pravi, ali to je nogomet. Nekad ono što zamisliš ne ispuniš, ja sam siguran da ćemo biti bolji i da ćemo promijeniti situaciju u našu korist. Nisu nas Španjolci iznendaili, mi naprosto nismo bili agresivni, a bez gola protiv takvih ekipa ne možeš igrati. U drugom dijelu bili smo puno agresivniji i brži, ali opet nismo mogli zabiti gol da ih uvedemo u neku nervozu. Teško nam je, nismo ovo očekivali. Ali ja sam siguran da ćemo uspjeti u sljedećim utakmicama. Tri boda su imperativ, nema drugih opcija, poručio je Modrić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.