HRVATSKA PROTIV ITALIJE Zlatko Dalić i Luciano Spalletti slažu momčadi za odlučujuću utakmicu, Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Federico Chiesa blizu klupa u Leipzigu

Nedjelja, 23. lipnja 2024. 11:42 Napisao  I. V.

Traže se druga rješenja, dobitna formula, ali ne znam što će oni mijenjati, kaže Mario Pašalić

Zlatko Dalić i Luciano Spalletti slažu momčadi za odlučujuću utakmicu, Ivan Perišić, Marcelo Brozović i  Federico Chiesa blizu klupa u  Leipzigu

Zlatko Dalić i Luciano Spalletti pripremaju momčadi za odlučujuću utakmicu u ponedjeljak, razlika je u tome što Dalić mora pobijediti Spallettija.

Hrvatska protiv Italije nema izbora, Dalić mora složiit momčad koja će energetski biti na razini aktualnog europskog prvaka.

Utakmice protiv Španjolske za obje su reprezentacije bile traumatične, Hrvatska je doživjela težak rezultatski poraz (0:3), Italija je doživjela puno teži poraz nego što ukazuje rezultat (0:1), obje reprezentacije nisu mogle parirati brzoj i okomitoj igri španjolske rerezentacije.

Obojica izbornika preispituju mogućnosti stožernih igrača, Dalić namjerava utakmicu početi bez Ivana Perišića i Marcela Brozovića, Spalletti razmišlja na klupu poslati Federica Chiesu.

Perišić i Brozović nalaze se u bazi svih Dalićevih uspjeha, Chiesa slovi najboljim talijanskim napadačem.

Sva trojica imaju problema s formom, Perišić i Chiesa osjećaju posljedice ozljeda, Brozović trpi posljedice načina igre u saudijskoj ligi.

Najave iz oba kampa ukazuju da će u ponedjeljak u Leipzigu igrati samo igrači spremni igrati na najvišem nivou.

- Poznajem trenera Italije, bit će dobro organizirani, bit će teška utakmica, ali vjerujem da ćemo odgovoriti zahtjevima i da ćemo slaviti. Teško je igrati na bod, ne znam kako se postavlja igra na remi. Očekujem da će Talijani isto tražiti pobjedu, vjerojatno će i oni raditi neke promjene s obzirom na to da su izgubili od Španjolske. Traže se druga rješenja, dobitna formula, ali ne znam što će oni mijenjati. Mi se fokusiramo na sebe, trebamo doći spremni i pobijediti utakmicu, kazao je Mario Pašalić koji se prirodno nameće kapacitetima standardnog igrača momčadi koja je osvojila Europsku ligu.

Takvi igrači moraju dobiti prednost u ponedjeljak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.