LEVERKUSEN NEMA NOVACA

Vedran Ćorluka traži novu šansu u Tottenhamu

Petak, 18. svibnja 2012. 17:05 Napisao  I. V.

Sretno sam završio njemačku epizodu, kaže Ćorluka

 

- Nisu me pitali za Vrsljaka, jer ne pričam njemački, u šali je provukao branič hrvatske reprezentacije Vedran Ćorluka na upit je li se itko u njegovu Bayeru raspitivao za Šimu Vrsaljka.

  Dinamov bi desni bek, sukladno nekim medijskim najavama, uskoro mogao osvanuti u društvu iz Leverkusena. A, hoće li ondje ostati i sam Ćorluka? Zadnjih je šest mjeseci plesao u Bayeru na posudbi iz Tottenhama.

- Povratak u Tottenham? Vidjet ćemo što će budućnost donijeti. Završio sam s njemačkom epizodom sretno, bilo mi je jako lijepo. Dok nisam bio ozlijeđen non-stop sam igrao. Bilo je mogućnosti i da ostanem, ali nisu dovoljno likvidni kao što su pokazali i u slučaju Vrsaljka. Primarna je opcija bila da se vratim u Tottenham. Ondje ću potražiti svoju šansu, a možda i negdje drugdje.“

  Zasad je izvjesno da će, nakon Eura, šansu "negdje drugdje" potražiti i sam izbornik Slaven Bilić…

- To nije dobro, puno nam je donio, naravno da smo svi nesretni što ide, ali drago nam je što odlazi u dobar klub i ispunit će ono što je sam želio. Ako moramo dalje bez njega, što možemo. Što je, tu je, zaključio je Ćorluka.

  Veseli li se Ćorluka igranju na mjestu lijevoga beka?

- Svi znamo koje su moje najbolje pozicije: desni bek i stoper. Kao što uvijek pričam s izbornikom, što god bude ovoj reprezentaciji odgovaralo, ja ću se staviti u tu ulogu. Niti jedna pozicija u momčadi nije isključena, bitno je što izbornik želi, a ja ću to probati odigrati.

  Koliko su realne najave da Hrvatska na Euru može - do kraja?

- Izbornik je to rekao, to je njegovo mišljenje, bitna je da vjerujemo u uspjeh. Mi smo ti koji ćemo ga slijediti, treba vjerovati u velike stvari, od malih stvari nema ničega, a gdje ćemo završiti - budućnost će pokazati.

 Ozračje u Hrvatskoj prije Eura nije onako euforično kao nekad?

- Nije situacija kao što je bila 2008. godine, ali bez obzira na to i na zbivanja oko HNS-a, mi znamo za koga igramo: igramo za ljude u Hrvatskoj koji će znati prepoznati naš trud i želju da ih razveselimo! To nam je dobar motiv da napravimo pravi rezultat na Euru. Ljudi teško žive i nedostaje im osmijeh na licima, mi ćemo to htjeti priuštiti. Nadam se da ćemo im mi opet probuditi euforiju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.