Hrvatska doživjela prvi poraz u kvalifikacijama u prvoj utakmici Opus Areni

Četvrtak, 12. listopada 2023. 21:44 Napisao/la  SC

Hrvatska na novom osječkom stadionu odigrala  jedno od energetski najslabijih poluvremena u mandatu Zlatka Dalića

Hrvatska doživjela prvi poraz u kvalifikacijama u prvoj utakmici Opus Areni

Hrvatska reprezentacija doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama u prvoj utakmici na novom stadionu u Osijeku, Turska je pobjedom na Opus Areni praktično osigurala nastup na EP.

U preostala tri susreta Hrvatska ima realne šanse ispraviti kiks, već bi pobjedom protiv Walesa u nedjelju stigla nadomak cilja.

Jedini pogodak u 30. minuti postigao je Yilmaz nakon velike pogreške vratara Livakovića.

Livaković je neobjašnjivo napustio vrata kada je Yilmaz pobjegao zadnjoj liniji hrvatska obrane, turski napadač rutinski je prebacio Livakovića istrčalog van kaznenog prostora - 0:1.

Treba naglasiti da Yilmaz nije bio u idealnoj poziciji pobjeći Šutalu s vanjske strane, pa je Livakovićeva reakcija bila doista čudna.

Turska je u prvom dijelu igrala puno bolje što se može napisati i ovako, hrvatska reprezentacija odigrala je na novom osječkom stadionu jedno od energetski najslabijih poluvremena u mandatu Zlatka Dalića.

U potpuno jalovu napadu hrvatska reprezentacija uputila je prvi udarac u okvir vratiju (Musa) u sudačkoj nadoknadi, a u obrani je hrvatska momčad izgledala neočekivano propusno, posebice na bokovima gdje je svaki okomiti pas otvarao prostore za Akturkoglua i Yilmaza.

Stvorila je Turska nekoliko izglednih prilika (Yilmaz 2, Akturkoglu 13, 9), Livaković je triput jako dobro reagirao, posebice kada se Akturkoglu (13) pojavio ispred njega nakon što je iza Stanišićevih leđa prihvatio loptu koju je poslao vratar Cakir.

Livaković je do pogreške bio najbolji hrvatski igrač u prvom dijelu.

U drugom poluvremenu hrvatska je momčad podignula razinu agresivnosti, nakon sat vremena Zlatko Dalić napokon je reagirao, promijenio je trojicu napadača.

Promjene su promijenile odnose snaga, hrvatska momčad zadnjih pola sata držala je tursku momčad u zadnjoj trećini, gdje su turski igrači dobivali sve duele.

U gužvi je jedinu izglednu priliku propustio realizirati Drena Beljo (81) kojemu je loptu spustio Petković, Drena Beljo loptom je s peterca pogodio Cakira.

Nisu Turci u nastavku više bili izrazito opasni, Šutalo i Gvardiol na širokom prostoru dobro su kontrolirali turske tranzicije.

HRVATSKA: Livaković, Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić (80 Sosa), Modrić, Brozović, Kovačić (80 Drena Beljo), Pašalić (62 Majer), Musa (63 Petrković), Brekalo (63 Vlašić)

TURSKA: Cakir, Kadioglu, Akaydin, Bardakci, Ozkacar, Calhanoglu, Yuksek, Ozcan, Kahveci (65 Akgun), Akturkoglu, Yilmaz (74 Yildirim)

Skupina D, utakmice 6. kola: Hrvatska - Turska 0:1 (Yilmaz 30), Latvija - Armenija 2:0 (Ikaunieks 39, Balodis 68)

Poredak: Turska 13, Hrvatska 10 (5), Armenija 7, Wales 7 (5), Latvija 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.