Zlatko Dalić: Svi su nas otpisali, to nam mora biti motiv da okrenemo situaciju

Subota, 19. lipnja 2021. 14:47 Napisao/la  SC

Razumijem napade i kritike te od toga ne bježim, ali mislim da reprezentacija zbog svega što je napravila prije zaslužuje podršku, poručuje izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: screenshot

Zlatko Dalić obratio se novinarima dan nakon utakmice protiv Češke (1:1):

- Nisam sretan niti zadovoljan, nije ugodan osjećaj jer ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao. Dobili smo još jednu šansu, ali ne igramo dobro. Moramo se u posljednjoj utakmici popraviti kako bi prošli dalje. Znam da ovo nije dobro. Neću tražiti krivca i alibi u nekom drugom. To je moj posao. Neću tražiti niti razlog zašto to nije tako. Ne izgledamo kako bismo trebali, nismo kompaktni, posebice prvo poluvrijeme jučer. Loše smo ušli u utakmicu. Sedmorica ili osmorica su na pripreme došli ozlijeđeni ili nespremni. U prvom poluvremenu protiv Češke smo bili slabiji, ali suparnik koji je izgledao bolje od nas nam nije stvorio šansu. Jedanaesterac nije postojao, a Češkoj koja je bila tim se to vratilo. Nama kroz zicer nije. Ovo nije Hrvatska koja ohrabruje, nismo na razini, ali imamo priliku da se popravimo i da pobjedom izborimo prolazak, realno je Dalić analizirao situaciju prije odlučujuće utakmice protiv Škotske.

Najavio je izbornik da će mu za zadnju utakmicu u skupini trebati drugačiji igrači:

- Imao sam potpuno drugu viziju toga kako ćemo izgledati. Međutim, gledajući treninge i radeći analizu treninga te stanja igrača, u hodu smo tražili najbolja rješenja. Sad nam preostaje da pokušamo što je više moguće osvježiti ekipu koja se može suprotstaviti Škotima koji će biti agresivni i motivirani. Pokušavali smo izvući najbolje od onog viđenog na treningu. Mislim da je u pitanju i jedna i druga stvar. Jučer je protivnik trčao dosta više od nas. Druga stvar, rezultat je taj koji daje motivaciju i stvara atmosferu, a mi ga nemamo. Stalno smo u minusu, gubimo pa se vraćamo i ne možemo nikako ući u neki normalan ritam. Što se tiče fizičke pripremljenosti, tih 7-8 igrača iz prvih 10 ima svojih problema s kojima su došli. Tako da su obje stvari u pitanju. Na fizici se više ne može poraditi, ali moramo se psihološki dići. Škotska je trebala puno bolje proći protiv Češke. Protiv Engleske su isto pokazali motivaciju i borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer im tri boda donose drugi krug. Bit će teško. Protivnik su koji možda nema veliku kvalitetu, ali imaju centarfora koji stalno gazi i ide na skok. Imaju Robertsona koji je najopasniji na lijevoj strani i koji se ubacuje, kaže Dalić i naglašava sljedeće:

- Svi su nas otpisali i prekrižili i to nam mora biti motiv da napravimo taj klik i okrenemo situaciju u svoju korist. Razumijem napade i kritike te od toga ne bježim, ali mislim da reprezentacija zbog svega što je napravila prije zaslužuje podršku. Bog nam je dao još jednu šansu i moramo je iskoristiti. Vjerujem da je u nama ostalo prkosa i inata da to napravimo, poručuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.