KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Igor Štimac: Ova generacija može ići do kraja!

Petak, 22. ožujka 2013. 20:48 Napisao  Luka Variola

 Išli smo mudro i kompaktno, čekali smo svoju priliku za napad, rekao je Štimac

Igor Štimac nije skrivao dojam zadovoljnog čovjeka nakon velike pobjede svojih pulena. Hrvatska je u utakmici godine pobijedila velikog rivala i napravila novi ogromni korak prema plasmanu na SP u Brazil 2014. godine

- Utakmica je bila jako teška. Dva protivnika iznimno jaka. Velika koncentracija kvalitete na jednom mjestu. Mi smo htijeli nastaviti pozitivan niz u kvalifikacijama, dok je Srbija htijela nas iznenaditi i sebe izbaciti u orbitu. Išli smo mudro, kompaktno. Čekali smo svoju priliku za napad. Rekao sam uoči susreta kako je srpska obrana jaka, ali isto tako da Olić i Mandžukić mogu tu obranu baciti na leđa, objasnio je u uvodu hrvatski izbornik.

Hrvatska je nova tri boda osvojila golovima u prvome dijelu. U posljednjih 20 minuta Srbija je opasno prijetila.

- Utakmica je bila vrlo izjednačena, no rezultat je povoljan za nas. Sretan sam. Mogu samo skinuti kapu svim mojim igračima. U posljednjih 20 minuta smo malo pali, ali svejedno smatram da smo odigrali super kvalitetnu utakmicu. No, još uvijek je dug put do Brazila. Već smo se okrenuli Walesu. Ovo je generacija koja može ići do samoga kraja. Ako oni to ne naprave, ja ću biti krivac, dodao je hrvatski izbornik koji je potom poentirao:

- Dečkima sam dao slobodnu večer. Što se mene tiče mogu popiti i dvije, tri pive. Ali sutra navečer ih svih očekujem na treningu, zaključio je Štimac.

Prvi je pred novinare izašao srpski izbornik Siniša Mihajlović koji se odmah našao na paljbi svojih sunarodnjaka koji sve manje vjeruju nekadašnjem topniku Sampdorije, Lazija i Intera.

- Izgubili smo od bolje i iskusnije ekipe. U utakmicu smo malo ušli prestrašeno i platili smo danak neiskustvu. Jeftino smo primili golove i to nas je presjeklo. U nastavku smo imali prilike, ali nismo postigli gol. To je nogomet. Ja sam jedini krivac za ovaj poraz. Preuzimam odgovornost na sebe za ovaj poraz. Momci su dali sve od sebe. Moramo zaboraviti ovaj poraz i okrenuti se utakmici sa Škotskom, objasnio je Mihajlović, koji nije imao zamjerke na atmosferu na maksimirskom stadionu.

- Mislim da je utakmica bila korektna i da je sve prošlo bez incidenta. Atmosfera je bila prava nogometna. Pun stadion. To su utakmice koje bih volio igrati češće. Moji i hrvatski igrači su dali primjer kako se treba ponašati na terenu i u tom smislu cilj je ispunjen, zaključio je Mihajlović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.