Igor Štimac: Nisam imao podršku javnosti, ali sam uspio iz igrača izvući maksimum

Utorak, 20. studenog 2012. 15:19 Napisao/la  Ivan Jelić

Kada sam izabran za izbornika u ruke sam dobio "uspavanu ljepoticu", igrače koji su bili razočarani zbog ispadanja sa europskog prvenstva već nakon prvog kruga, rekao je Štimac okupljenim trenerima

Na seminaru udruženja europskih trenera (AEFCA) koji je održan u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani u utorak ujutro predavanje je održao i hrvatski izbornik Igor Štimac. Štimčevo izlaganje o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji iz prvog reda zainteresirano su pratili Ivica Osim i Dejan Savićević, ali i brojni hrvatski i europski treneri.

Ivica Osim i Dean Savičević

- Nažalost, mi smo osuđeni da naša domaća liga nikada neće biti u rangu Liga petice. Zbog teške financijske situacije naši klubovi su prisiljeni prodavati mlade kvalitetne igrače, objasnio je između ostalog Štimac, koji je prilikom svojeg izlaganja očekivano najviše pričao o hrvatskoj reprezentaciji.

Štimac je ponovo istaknuo kako je preuzeo veliku obvezu i odgovornost kad je postao izbornikom Hrvatske podsjećajući na velike trenere koji su to bili prije njega poput Poklepovića, Ivića, Blaževića, Barića i Jozića.

- Kada sam izabran za izbornika u ruke sam dobio "uspavanu ljepoticu", igrače koji su bili razočarani zbog ispadanja sa europskog prvenstva već nakon prvog kruga. Nisam imao podršku javnosti, no uspio sam iz igrača izvući maksimum, vratiti prepoznatljivi imidž, zaključio je Štimac, koji je u svoje predavanje dodao i dozu humora.

Naime, u trenutku kada se na govornicu popela bivša misica Katarina Banić, Štimac joj se u svom stilu obratio:

- Dušo, nemoj puno prolaziti jer me onda nitko me ne sluša, rekao je izbornik, izmamivši pljesak ali i smijeh prisutnih na njegovom predavanju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.