IGOR ŠTIMAC PORUČIO

Naša obveza je igrati napadački

Četvrtak, 21. ožujka 2013. 15:51 Napisao/la  SC

-  Nema u ovoj sali nikoga tko će reći da je Srbija bolja od Hrvatske, rekao je izbornik Hrvatske

Hrvatski izbornik Igor Štimac nije krio optimizam na posljednjem druženju s novinarima uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na SP 2014. u Brazilu između Hrvatske i Srbije.

- Nema u ovoj sali nikoga tko će reći da je Srbija bolja od Hrvatske. Konačno, to i rezultat pokazuje i mi ne bježimo od uloge favorita, ali to ništa ne znači jer se igra 90 minuta u kojima mi tek moramo zaslužiti pobjedu, objasnio je u uvodu dobro raspoloženi hrvatski izbornik.

Štimca ne brine visoki naboj koji se putem medija stvara u javnosti:

- Vi spominjete nekakve tenzije, ali ja to ne osjećam među igračima koji na našu sreću utakmice pred punim stadionima igraju svaki tjedan. Možda tenzije postoje među navijačima koji će popuniti stadion na Maksimiru i Marakani, ako tamo budemo igrali, a puni stadioni, kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, nisu nešto što se viđa često, dodao je Štimac, koji je objasnio kako će svaki dio terena biti presudan za pobjedu:

- Utakmice se danas dobijaju igrom preko bokova jer je sredina previše gusta, ali mi, zahvaljujući sjajnim igračima koje imamo, možemo riješiti utakmicu i kroz sredinu. Znamo sve i o protivničkim igračima, posebno napadaču Đuričiću koji je skrenuo pozornost na sebe, kao i o dva brza krila Tošiću i Tadiću koji su posebno opasni u kontrama ako im ostavite prostor. Znamo sve njihove kvalitete, ali unatoč tome naša je obveza da od prvog sučevog zvižduka krenemo ofenzivno. Ne smijem tražiti izgovore ni na travnjaku ni u kiši ili snijegu, ako ga bude, jer za nas u ovoj utakmici naprosto nema alibija, zaključio je Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.