Štimac: Iskreno se nadam da će nekima doći iz guzice u glavu po pitanju reprezentacije

Petak, 12. listopada 2012. 23:41 Napisao/la  SC

Momčad je odigrala vrhunski, šteta što nismo pobijedili s više pogodaka razlike. Nismo ni u jednom trenutku bezidejno, nego su igrači radili ono što sam im rekao, kaže Štimac

Igor Štimac ostvario je vrlo značajnu pobjedu načinom koji vraća vjeru u mogućnosti hrvatske reprezentacije, pobjeda protiv Makedonije ostvarena je u maniri momčadi koja igra onoliko koliko treba da bi bila uspješna:

- Sve je išlo onako kako smo planirali. Nikada ne računate da ćete dobiti pogodak kao mi, ali treba biti spreman i na takve stvari. Napravili smo jednu pogrešku, vratili smo se, nismo izgubili mirnoću. Domaćini su u drugom dijelu pokušali doći do izjednačenja na silu, ali nije išlo. Momčad je odigrala vrhunski, šteta što nismo pobijedili s više pogodaka razlike. Nismo ni u jednom trenutku bezidejno, nego su igrači radili ono što sam im rekao. Inzistirao samo na tome da drže loptu ako nemaju čisti prostor za odigravanje, da loptu ne gubimo, da ne idemo bezglavo kroz sredinu i da na taj način gubimo lopte. Htjeli smo pasovima u širinu umarati protivnika i natjerati publiku da se okrene protiv vlastitih igrača, što nam je uspjelo, kaže Štimac.

Rakitić i Sammir obilježili su utakmicu, svaki na svoj način. Prvi je bio najbolji igrač nakon niza kritika, drugi je debitirao nakon niza polemičnih tonova:

- Rakitić je dobro reagirao u klubu i reprezentaciji, mislim da je to onaj pravi Ivan i da smo postignuli cilj. U konačnici, ovo je bila njegova prava pozicija. Jelavić i Mandžukić su se najviše potrošili, to su bile planirane zamjene. Sa Sammirom smo željeli dobiti još jednog igrača više koji može pobjeći kod našeg vodstva, jer je bilo za očekivati da će domaćini još više riskirati što se pokazalo točnim. Šteta što nismo postignuli još neki pogodak, govori Štimac.

Srna i Vukojević neće igrati protiv Walesa:

- Hendikep jest jer se radi o standardnim igračima, ali ima spremnih igrača koji će uskočiti. Tu su Vida i Badelj, a pozvat ćemo još nekoga od igrača koji su bili na popisu. Spremni ćemo dočekati utakmicu protiv Walesa. Iskreno se nadam da će nekima doći iz guzice u glavu po pitanju hrvatske reprezentacije i da će konačno početi navijati za reprezentaciju

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.