SP 2018 Ivan Rakitić: Nije u ovom trenutku bitno što ću raditi poslije Svjetskog prvenstva, moramo ući u turnir kako treba

Četvrtak, 14. lipnja 2018. 13:21 Napisao/la  SC

Vjerujem da će izbornik izabrati najbolju kombinaciju, a mi se pripremamo najbolje što možemo, rekao je Rakitić prije utakmice protiv Nigerije

Ivan Rakitić
Ivan Rakitić Foto: HNS

 Ivan Rakitić prije nekoliko dana u razgovoru za Marcu izjavio da je Svjetsko prvenstvo u Rusiji vjerojatno njegovo zadnje veliko natjecanje budući da namjerava prestati igrati za reprezentaciju:

- Nije u ovom trenutku bitno što će Ivan Rakitić raditi poslije Svjetskog prvenstva. S reprezentacijom sam već 11 godina i mnogo smo toga zajedno prošli. Sjest ću sa svojom obitelji, s ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza i bez nervoze ćemo vidjeti što je najbolje za reprezentaciju, a ne za mene osobno, poručio je Rakitić iz Rusije dva dana pred utakmicu protiv Nigerije.

- Moramo ući u turnir kako treba i onda nastaviti dalje. Naravno da je jako bitno dobro otvoriti Svjetsko prvenstvo, da će sve biti bolje ako pobijedimo. No, kasnije nas čekaju još dvije jako teške utakmice u skupini, ništa neće biti gotovo svladamo li Nigeriju. Znamo da se od nas očekuje da budemo pravi, mi smo prvi koji to očekujemo. Želimo biti dominantni u svakoj utakmici, držati se svog stila, premda uvijek treba posebno paziti na neke detalje. Stručni stožer sve je snimio. Vjerujem da će izbornik izabrati najbolju kombinaciju, a mi se pripremamo najbolje što možemo. Svi želimo dati sve za reprezentaciju, spremni smo, dobro radimo u odličnoj atmosferi i važno je da svi zajedno djelujemo kao momčad, rekao je Rakitić koji je prokomentirao smjenu izbornika španjolske reprezentacije:

- Iznenadilo me, kao i svakoga. Svaka čast Realu što je uspio zataškati dogovor do same objave, pa sam predsjednik španjolskog saveza nije ništa znao pet minuta prije službene objave. Zaželio sam Iniesti da se što prije vrate u normalno stanje te im želim sve najbolje, Španjolska je uz Hrvatsku i Švicarsku moja reprezentacija, kaže Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.