Zlatko Dalić: Protiv Škotske ću trebati brže, agresivnije i moćnije igrače

Petak, 18. lipnja 2021. 22:20 Napisao/la  SC

Igrači su se previše trošili u obrambenim zadaćama, odlazili su u visoki presing umjesto da se drže kompaktno, kaže izbornik o utakmici protiv Češke

Marcelo Brozović i Zlatko Dalić
Marcelo Brozović i Zlatko Dalić

Nakon neodlučenog rezultata (1:1) protiv Češke, Hrvatska samo pobjedom protiv Škotske može u drugi krug natjecanja

- Pobjedom bismo završili priču u skupini sa četiri boda, što bi bilo dovoljno za treće mjesto. Dobili smo još jednu priliku, ali proći ćemo samo pod uvjetom da budemo bitno bolji i opasniji nego protiv Češke. Očito je da je ovaj ritam prezahtjevan za neke naše igrače. Njima je to preteško u ovom trenutku, jer su ih zaustavile ozljede ili manja minutaža u klubovima. Protiv Škotske ću trebati brže, agresivnije i moćnije igrače. Cilj je od početka turnira bio prolazak skupine i ne odustajemo od njega, no jasno nam je da ovo neće završiti dobro ako hitno ne reagiramo, kaže izbornik Zlatko Dalić.

Prvo poluvrijeme protiv Češke bilo je jedno od najslabijih u Dalićevu mandatu:

- Naša je ideja bila da Perišić na desnoj strani kroz “jedan na jedan” igru stvara višak, a da Brekalo i Kramarić iz međuprostora dolaze pomoći Rebiću u završnicu. Krenuli smo sa četvoricom ofenzivnih igrača i računali da će barem još jedan vezni ulaziti u zonu udarca, što nam je trebalo donijeti prilike. Imali bismo petoricu, šestoricu u završnici akcija. Nažalost, igrači su se previše trošili u obrambenim zadaćama, odlazili su u visoki presing umjesto da se drže kompaktno. U takvim individualnim obrambenim akcijama gubili smo previše energije i raspali se kao momčad. U drugom dijelu okrenuli smo priču. Perišić se vratio na svoju stranu, Ivanušec donio svježinu na boku, a Petković je ušao da nam sačuva loptu u posjedu. Nismo bili dovoljno kvalitetni da postignemo drugi gol, tako da je ovaj rezultat realan, rekao je Dalić.

Dvaput je Dalić igrao s Rebićem u vrhu napada, oba puta napad nije izgledao ubojito.

- Računao sam da s Rebićem u vrhu možemo dobiti drugog Mandžukića, agresivnog igrača koji terorizira stopere i ne dopušta suparniku da razvije igru. Kad je napao prostor, došao je u idealnu priliku koju je nažalost zapucao. Od njega sam očekivao da će kretanjem doći u pet takvih šansi, ali Rebić se ipak bolje snalazi na krilnim pozicijama, kaže Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.