PRIPREMNA UTAKMICA

Hrvatska na Rujevici ostvarila rekordnu pobjedu

Subota, 04. lipnja 2016. 21:51 Napisao  Patrik Mršnik

 Hrvatska - San Marino 10:0. Tri pogotka postigli Mandžukić i Kalinić

Pripremna utakmica nogometaša

HRVATSKA - SAN MARINO 10:0

Stadion Rujevica. Gledatelja 3.911

Sudac: Mitja Žganec (Slovenija)

Strijelci: 1:0 Pjaca (21), 2:0 Mandžukić (23), 3:0 Srna (25), 4:0 Mandžukić (36), 5:0 Mandžukić (38), 6:0 Perišić (40), 7:0 Rakitić (50), 8:0 Kalinić (58), 9:0 Kalinić (73), Kalinić (84)

Žuti karton: Gasperoni (49)

HRVATSKA: Subašić - Srna (56 Vrsaljko), Vida, Schildenfeld, Strinić - Badelj (75 Rog), Modrić (46 Kovačić) - Pjaca (75 Čorić), Rakitić (56 Kramarić), Perišić - Mandžukić (56 Kalinić)

SAN MARINO: A. Simoncini (54 Benedettini), Brolli, Palazzi (84 Cesarini), Biordi, D. Simoncini, Della Valle, Zafferani (79 Cervellini), Gasperoni (79 Mazza), Stefanelli (54 Hirsch), Rinaldi, Berretti (54 Colombini)

Iako je početnih dvadeset minuta susreta odavalo da bi posljednja pripremna utakmica hrvatske reprezentacije pred odlazak na EP u Francusku mogla izgledati nalik onoj protiv Moldavije, sve je završilo rekordnom pobjedom od osamostaljenja od okruglih 10:0.

Sve je što se golova tiče počelo u 21. minuti golom Marka Pjace, a završilo se Kalinićevim hat-trickom u razdoblju od 58. do 84. minute. U pola sata efektivne igre amateri iz San Marina dobili su sedam pogodaka i izvrsno poslužili snagama Ante Čačića za podizanje morala uoči novog velikog natjecanja.

Najviše pitanja uoči utakmice bilo je usmjereno na stanje Luke Modrića koji je odigrao cijelo prvo poluvrijeme, a onda ga je zamjenio njegov klupski kolega iz madridskog Reala, Mateo Kovačić.

Izbornik Ante Čačić izvršio je glavninu promjena nakon petnaestak minuta nastavka. Tada je ušao i Andrej Kramarić, bivši napadač Rijeke dobio je najveći pljesak s tribina kada se krenuo zagrijavati, a bilo je to nakon gola Marija Mandžukića za 5:0 u 36. minuti.

Košarkaškim rječnikom rečeno, Mario Mandžukić i Nikola Kalinić zabili su po tri gola, Darijo Srna dodao je jednog uz tri asistencije u svojoj posljednjoj utakmici za reprezentaciju na domaćem terenu, dok je Ivan Perišić također bio strijelac jednoga gola uz dva koja je namještavao. Uz sve pogotke još su se dvaput stigle zatresti i vratnice gola San Marina. U prvom dijelu blizu pogotka bio je Pjaca, u drugom Vrsaljko.

Najbolji hrvatski nogometaši dobili su injekciju samopouzdanja uoči puta u Francusku. Slijedi im povratak u Rovinj, a uzlet zrakoplova iz zagrebačke zračne luke programiran je za utorak u 10 sati ujutro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.