PRIJATELJSKA UTAKMICA

Ivica Olić dvama pogocima osigurao remi

Srijeda, 05. ožujka 2014. 22:18 Napisao/la  SC

Prijateljska utakmica: Švicarska - Hrvatska 2:2

Ivica Olić postigao je dva pogotka Švicarskoj i osigurao hrvatskoj reprezentaciji neodlučen rezultat (2:2) u prijateljskoj utakmici. Isključivo zahvaljujući dobroj igri u završnici utakmice, hrvatska momčad ostavila je vrlo dobar dojam.

U zadnjih pola sata utakmice u St. Gallenu igrala je u ovom trenutku najbolja hrvatska momčad predvođena Modrićem i Mandžukićem. Očekivano, bilo je to najbolje razdoblje igre naše reprezentacije, koja se nametnula domaćinu visoko postavljenom zonom i presingom na zadnju liniju švicarske obrane. Naša reprezentacija nametnula se kroz posjed lopte, šesta reprezentacija na svijetu bila je osuđena na obranu, rijetke i neopasne prelaske preko centra.

Propustili su kockasti tri prilike (Eduardo 64, Ćorluka 74, Mandžukić 91) od kojih Eduardova spada u stopostotne. Olić je pobjegao i sjajno ubacio slijeva, Eduardo na daljoj vratnici nije dobro "zatvorio" udarac, pa je lopta otišla uz vratnicu.

Niko Kovač u prvoj prijateljskoj utakmici na klupi reprezentacije odlučio je izvesti početni sastav bez najboljih igrača. Budući da je na drugoj strani igrala jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, nije bilo teško predvidjeti kakav će biti odnos snaga na terenu u prvom djelu utakmice. Švicarci su bili puno bolji, stvorili su nekoliko vrlo obećavajućih situacija, ali nisu imali dovoljno mirnoće u završnici. Može se reći da je naša momčad dobro prošla kako je izgledala u prvom dijelu. Jedinu hrvatsku priliku propustio je realizirati Perišić (15), koji je loptu s 10 metara poslao pored vratiju.

Središnja figura prvog poluvremena ipak je bio jedan Hrvat. Josip Drmić lakoćom je postigao dva pogotka u prvom dijelu i ponovo skrenuo pažnju stručnjaka. Posebice hrvatskih stručnjaka, koji nisu pravodobno reagirali kada je Drmić odlučio igrati za Švicartsku, jer ga iz Hrvatske nitko nije zvao.

Drmić je ipak odjenuo hrvatski dres! Nakon utakmice dobio je za uspomenu Modrićev dres!

Pogoci:

U 34. minuti Drmić je presjekao dodavanje za Maleša, izbacio varkom tijela Ćorluku i onda snažnim udarcem s 15 metara zatresao mrežu – 1:0.

U 39. minuti Rakitić je izveo udarac iz kuta, a Olić na pet metara od gol-crte loptu primio na noge! Zaspala je švicarska obrana, Oliću nije bilo teško s tri metra loptu zakucati u mrežu – 1:1.

U 41. minuti ispucala je zadnja švicarska linija dugačku loptu na koju nisu pravodobno krenuli Lovren i Pranjić, Drmić je pobjegao, izašao sma pred Subašića i mirno plasirao loptu u mrežu - 2:1.

U 55. minuti Kovačić je proigrao Olića iza leđa švicarske obrane, hrvatski napadač pobjegao je poput vjetra i prizemnim udarcem poslao loptu u mrežu – 2:2

ŠVICARSKA: Benaglio, Djourou, Rodriguez, Lichtsteiner (62 Dzemaili), Von Bergen, Inler (62 Lang), Xhaka (79 Gavranović), Behrami (46 Mehmedi), Stocker (79 Barneta), Shaqiri (46 Schwegler), Drmić

HRVATSKA: Subašić, Pranjić, Ćorluka, Lovren (57 Schildenfeld), Srna, Maleš (57 Modrić), Rakitić (88 Vukojević), Perišić (75 Milić), Kovačić (57 Eduardo), Olić, Jelavić (46 Mandžukić)

Prijateljska utakmica: Švicarska - Hrvatska (Drmić 34, 41/Olić 39, 55)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.