NORVEŠKA - HRVATSKA 1:1

Kockasti odigrali blijedu partiju uoči EURO-a

Subota, 02. lipnja 2012. 19:46 Napisao/la  SC

Hrvatsku je u vodstvo doveo Eduardo (80), da bi konačan rezultat postavio Elyounoussi u sudačkoj nadoknadi

Prijateljska nogometna utakmica

NORVEŠKA - HRVATSKA 1:1

Stadion Ullevaal. Gledatelja: 12.000

Sudac: Sergei Karašev (Rusija)

Strijelci: 0:1 Eduardo (80), 1:1 Elyounoussi (90)

Žuti karton: Braaten, Srna (Norveška), Jelavić, Vukojević (Hrvatska)

NORVEŠKA: Jarstein (46 Pettersen), Ruud, Demidov (46 Madesn), Hangeland, Riise, Henriksen (65 Grindheim), Tettey (74 Berisha), Jenssen, Huseklepp (83 Soderlund), Elyounoussi, Braaten

HRVATSKA: Pletikosa, Vida, Schildenfeld, Šimunić, Strinić (46 Pranjić), Srna, Dujmović (46 Vukojević), Rakitić, Perišić (63 Kranjčar), Mandžukić (63 Eduardo), Jelavić (46 Olić 71 Iličević)


Posljednja provjera uoči EURO-a nije donijela puno razloga za zadovoljstvo hrvatskoj reprezentaciji, koja je u Oslu odigrala neodlučeno s Norveškom. "Kockasti" su poveli golom Eduarda deset minuta prije kraja, da bi domaćinu izjednačenje donio Elyounoussi u doslovce posljednjim trenucima utakmice. Igrala se druga minuta sudačke nadoknade, Norvežani su izveli korner s lijeve strane, loptu je kratko odbio Vida ravno na glavu Elyounoussija, koji ju je "sam kao duh" dočekao na drugoj stativi.

Deset minuta ranije činilo se kako će "kockasti" sačuvati stopostotni niz s Norvežanima. Srna je odlično prošao po desnoj strani, fino ubacio pred norveška vrata gdje je spreman bio Eduardo i glavom u padu neobranjivo pogodio desni kut nemoćnog Pettersena.

Eduardov blijesak na kratko je sakrio je sve nedostatke u hrvatskoj igri, koja je na fino popunjeni stadion Ullevaal (12 tisuća) istrčala bez Modrića (viroza) i Ćorluke (tetive). Posebno se osjetio izostanak Tottenhamovog razigravača. Lopta je išla sporo, pa je čvrsta i agresivna norveška obrana bez većih problema otklanjala sve pokušaje "kockastih".

U 19. minuti hrvatska obrana zaboravila je u šesnaestercu na Braatena ali je njegov pokušaj u padu blokirao Vida. "Kockasti" u prvih pola sata nisu uspjeli povezati "konce u igri", dok je domaćin postavio čvrsti blok ispred svojih vratiju, čekavši priliku iz polukontre i kontre.

Jedna takva stigla je u 34. minuti. Huseklepp je u hrvatskom šesnaestercu pronašao Henriksena, pokušaj kojega je fenomenalnom paradom s pet, šest metara obranio Pletikosa. Odmah na početku nastavka Mandžukić je odlično primio jednu dugu loptu i s ruba šesnaesterca oštro potegnuo, ali je Petersen loptu skrenuo u out. Agresivnost na početku drugoga dijela brzo je "okopnila" i Hrvatska je ponovo postala bezopasna za norveška vrata. Zato je opasan bio domaćin, koji je u 55. minuti opet imao veliku priliku za vodstvo. Pranjić je slabo vratio Pletikosi, loptu je presjekao Huseklepp, ali se potom spetljao i lijevom nogom loptu poslao na tribine.

Bilić je brojnim izmjenama pokušao promjeniti "krvnu sliku" svoje momčadi, pogodivši jedino s Eduardom, koji je pokazao kako od svih hrvatskih reprezentativaca ima najbolji osjećaj za gol.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.