Dejan Lovren: Nemam ništa protiv Rusije, ovdje imam dobre prijatelje!

Ponedjeljak, 04. srpnja 2022. 08:50 Napisao/la  SC

Sport i politika trebaju biti neovisni, a sada su mnogi sportaši, ne samo nogometaši, kažnjeni, kaže hrvatski reprezentativac

Dean Stanković i Dejan Lovren
Dean Stanković i Dejan Lovren

Nakon pripremne utakmice između Zenita i Crvene zvezde u Sočiju društvene mreže obilaze fotografije srdačnog susreta trenera Zvezde Deana Stanovića i hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena.

Ruski klubovi su izolirani, izbačeni su iz europskih natjecanja, prijateljske utakmice igraju samo s klubovima iz prijateljskih država kojima ne smeta ruska agresija u Ukrajini.

Inače prilično medijski aktivan, Lovren se nekoliko mjeseci pritajio prije nego što je odlučio nastaviti karijeru u Zenitu:

- Nisam imao dvojbe hoću li se vratiti u Rusiju, iako Zenit ove godine neće nastupiti u europskim natjecanjima. To što Zenit neće nastupiti u Europi ne utječe na moju motivaciju. Nama je to jako bolno i ne razumijem takvu odluku. Sport i politika trebaju biti neovisni, a sada su mnogi sportaši, ne samo nogometaši, kažnjeni. Čak ni paraolimpijci, koji su cijeli život posvetili dolasku na Olimpijske igre, ne smiju se natjecati. Vidimo da postoji politika dvostrukih standarda, ali tu ne možemo ništa. Moramo samo pokazati snagu, biti još bolji ove sezone i vjerujem da ćemo se vratiti u europsko natjecanje. Razgovarao sam s predsjednikom Zenita Aleksandrom Medvedevim i odmah sam ga uvjerio da ću ostati. Potpisao sam trogodišnji ugovor s klubom i namjeravam ga ispuniti. Sve u svemu, situacija je jako teška, i za mene. Veliki je pritisak na mene i neki ljudi žele da odem. Ne sviđa mi se, jer za sve ovo što se danas događa nisam ja krivac, a ni Zenit. Nemam ništa protiv Rusije, ovdje su me dobro primili, ovdje imam dobre prijatelje, rekao je ogorčeni Lovren za Match TV.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.