Nikola Kalinić: Teže nam je igrati međusobno na treningu nego protiv San Marina

Nedjelja, 05. lipnja 2016. 13:48 Napisao  Patrik Mršnik

Blizu sam odluke o prvih jedanaest protiv Turske. Brozović nije igrao, jer je on definiran igrač o kojem sve znamo, kaže Ante Čačić 

Hrvatska nogometna reprezentacija na Rujevici je u posljednjoj pripremnoj utakmici pred odlazak na Europsko prvenstvo u Francusku svladala San Marino rezultatom 10:0. Uspjelo je snagama Ante Čačića podizanje morala uoči početka turnira na kojem se Hrvatska susreće s Turskom, Češkom i Španjolskom.

- Veseli me što smo bez obzira na protivnika odigrali ozbiljnu utakmicu, da su se dečki potrudili i da su bili angažirani. Težili smo kolektivnoj igri, dali deset zgoditaka, a zabijali su igrači koji su za to predodređeni. Možemo reći da smo zadovoljni odrađenim u Rovinju i Rijeci. Napravilo se unutar reprezentacije još bolje raspoloženje, nemamo nikakvih većih problema osim po pitanju Vedrana Ćorluke s kojim će, ja se nadam, biti sve u redu, kaže izbornik Čačić.

Hrvatskoj reprezentaciji utakmica je poslužila kao provjera za napadačke snage i uigranost akcija u posljednjoj trećini terena. Vratar Subašić praktički nije ni morao stajati na golu, zadnja je linija imala nekoliko zanemarivih poslova.

- Svaka utakmica daje određene odgovore, dala ih je i ova. Konstatacija da smo bili motivirani bez velikog podražaja govori da je momčad koncentrirana. Razmišljamo o svojoj igri, to je jako bitno. Blizu sam odluke o prvih jedanaest protiv Turske. Brozović nije igrao, jer je on definiran igrač o kojem sve znamo, dok Modrića polako uvodimo. Htio je igrati i dobio je svoje poluvrijeme, rekao je Čačić nakon utakmice na Rujevici.

Tri pogotka zabio je Nikola Kalinić koji je u igru ušao tek početkom drugog dijela. U duetu s Marijom Mandžukićem činit će glavnu prijetnju turskoj, češkoj i španjolskoj obrani.

- U prvom redu drago mi je zbog toga da smo Mandžukić, Perišić, Pjaca i ja zabijali golove i asistirali. To će nam mnogo podignuti samopouzdanje. Najvažnije je da smo svi prikazali dobru igru, bez obzira na ime i ugled protivnika, rekao je Kalinić.

Na novinarsko pitanje o tome je li mu teže igrati u trening-utakmici protiv kolega iz reprezentacije ili protiv San Marina, napadač Fiorentine ponudio je zanimljiv odgovor:

- Naravno da je teže igrati nama međusobno!

Nakon utakmica protiv slabijih suparnika (Moldavija, San Marino) malo se toga moglo saznati o stvarnom trenutnom stanju hrvatskih reprezentativaca. Tjedan dana preostalo je do početka natjecanja u Francuskoj.

- Bio nam je ovo jedan dobar trening za kojeg smo se pripremili kao i za svaku važnu, službenu utakmicu. Mogli smo zabiti još golova, ali i deset komada je dosta. Drago mi je i da smo srušili rekord u najuvjerljivijoj pobjedi reprezentacije, ali o takvim stvarima ne razmišljamo. Uzbuđenje raste, jedva čekamo odlazak u Francusku i utakmice, kaže Kalinić.

Fotogalerija Niko Matejčić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.