Niko Kovač poručio iz Brazila: Jedina želja je da ostanemo u četvrtoj jakosnoj skupini

Četvrtak, 05. prosinca 2013. 17:58 Napisao/la  SC

- Volio bih izbjeći poziciju one europske reprezentacije koje neće biti u četvrtoj jakosnoj skupini. Ta će reprezentacija imati teži put što bi bilo zgodno izbjeći, ustvrdio je Kovač

Niko Kovač u Brazilu čeka petak i ždrijeb Svjetskog prvenstva u nogometu. Hrvatska delegacija uoči ždrijeba zauzeta je dogovorima, razgovorima, sastancima i radnim seminarima. Iako je nužno izvršiti sve pripreme, javnost zanima samo jedna stvar - protiv koga će Hrvatska igrati u skupini na SP-u Brazilu.

- Ne možemo utjecati na ždrijeb, pa nemam ni neke favorite. Prihvatit ćemo ono što nam kuglice donesu i za te protivnike ćemo se maksimalno pripremiti, rekao je Niko Kovač za službenu stranicu HNS-a.

Izbornik ipak ima jednu želju uoči ždrijeba.

- Volio bih izbjeći poziciju one europske reprezentacije koje neće biti u četvrtoj jakosnoj skupini. Ta će reprezentacija dobiti jednu od četiri najjače južnoameričke selekcije i još jednu snažnu europsku, što je težak put koji bi bilo zgodno izbjeći, ustvrdio je Kovač koji je zadovoljan onime što je vidio u Brazilu.

- Vidi se da je početak ljeta, vrijeme je odlično, a Brazil je lijepa država koja ima svoj šarm. Vidi se da se domaćini trude po pitanju organizacije, ima tu još nekih nedostataka, ali vjerujem da će do početka Svjetskog prvenstva sve biti uštimano i da će biti na nivou kakav ovakav turnir zahtijeva.

Izbornikovo druženje s kolegama iz drugih reprezentacija započelo je već i prije dolaska u Costa do Sauípe.

- Kako je svijet mali, bili smo u istom avionu s delegacijom BiH i Njemačke. Ovdje su već svi izbornici, razgovarao sam s Vahidom Halilhodžićem kojeg sam vidio u hotelu, kao i s Joachimom Löwom koji je bio u našem avionu.

Izbornik se ne zamara ni samim skupinama i gradovima domaćinima.

- Mislim da nema smisla puno analizirati gdje igra koja skupina prije nego se održi ždrijeb i točno vidimo gdje igramo. Morali smo prijaviti FIFA-i tri destinacije za sada, pa ćemo vidjeti nakon ždrijeba tko, s kim i gdje igra, pa će svi na temelju toga donijeti definitivnu odluku gdje će im biti kamp. Mi smo proučili nekoliko opcija, a nakon ždrijeba i detaljne inspekcije tih destinacija donijet ćemo odluku o najboljem rješenju, zaključio je Niko Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.